islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İngiliz kraliyet ailesinden kovulan Prens Harry ve eşinden televizyonda ırkçılık suçlaması

İngiliz kraliyet ailesinden kovulan Prens Harry ve eşinden televizyonda ırkçılık suçlaması

İngiliz tahtında 6. sıradaki Prens Harry’nin annesi zenci olan eşi Meghan Markle’dan İngiliz Kraliyet Ailesi’ne ırkçılık suçlaması

Mirat Haber Ajansı

95 yaşındaki İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in torunu ve Sussex Dükü lakaplı Prens Harry Windsor ve eşi Meghan Markle Windsor, Amerikalı sunucu ve yapımcı Oprah Winfrey’in CBS televizyonunda yayımlanan röportajında konuk oldu.

Kardeşinin eşinin Meghan’a baskısı ve kraliçenin ters yaklaşımı sonunda İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılma kararı alan Prens Harry ve Meghan Markle, sunucu Oprah Winfrey’in programına konuk oldu. İzlenme rekorları kıran röportaj, tanıtım videoları yayınlanarak sansasyon düzeyinde etki yapması beklenerek izlendi.

Irkçılık ve baskı

Zenci anne ve şu an konuşmadığı beyaz babanın kızı olan Markle, programda yaptığı açıklamada, oğluna hamilelik süreci hakkında, kendisi hamileyken, bebeğinin kraliyet ailesi üyesi olmasını istemediklerini, güvenlik tanınmayacağını söyledilerini, hatta doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalarını aktardı. Markle, isim vermedi ama kendisinin susturulduğunu belirtti. 

Kasvetli kraliyet ailesi içinde mutsuz olduğunu, hatta intiharı düşündüğünü vurgulayan Markle düğünden önce Cambridge Düşesi Kate’i ağlattığına dair gazetelerde çıkan haberleri yalanladı ve tersine eltisinin kendisini aldattığını belirtti. 

Diana gibi ölebilirdi

Prens Harry ise kraliyet ailesindeki görevlerinden ayrılmasında aile içindeki vurdumduymazlığın neden olduğunu belirtti. Annesi Prenses Diana’nın 1997’deki ölümünü anımsatarak, Meghan Markle için tarihin tekerrür etmesinden korktuğunu dile getirdi. Bu açıklama Prenses Diana’nın ölümünden kraliyet ailesinin sorumlu tutulmasını akla getirdi. Babası veliaht prens Charles Philip Arthur George’un artık telefonunu açmadığını belirten Harry, babaannesi Elizabeth Windsor ile bugüne kadar 3 kez babasıyla da 2 kez konuştuğunu ancak sonra telefonlarınacevap vermediklerini belirtti. Çift kız çocuk beklediklerini de belirtti. 

İngiliz kraliyet ailesinde tahta geçme sırası veliaht prens Charles 1, ardından büyük oğlu William 2, onun üç cocuğu, Harry 6, onun oğlu Arthur 7 ve ardından Charles’in diğer kardeşleri ve çocukları şeklinde gidiyordu. Ancak Harry ve ailesi bu sıradan da çıkartıldı. İngiliz ordusunda helikopter ve özel kuvvetler görevleri yapan Harry’nin, dün, üniforması, askeri ünvanları, asalet ünvanları Kraliçe tarafından iptal edildi. 

Diana’yı öldüren Kraliyet Ailesi mi?

Charles’tan boşanan annesi Diana 1997 yılında Mısırlı Müslüman iş adamı Dodi Fayed ile evlenmek üzereyken Türkiye’deki susurluk kazasına benzer bir şekilde elektronik sistemli bir Mercedes’in anormal hız kazanması üzerine, Paris’te eski Diana tapınağının mekanı olan bir yeraltı geçidinde kaza geçirmiş, bazı haberler yanına gidilerek öldürüldüğünü paylaşmıştı. Dodi Fayed’in 20 yıl İngiltere’de kalmış kraliyet Harrods mağazaları sahibi Mohammed Fayed bunun araştırolması için çabaladıysa da İngiliz kurulu düzeni onu ülkeden dışladı ve varlıklarını devretmek zorunda bıraktı. Bazı analistler kraliyet ailesinden şu an hasta olan kraliçenin kocası Philip’in bunun ardında olduğunu iddia ettiler ancak delil sunamadılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.