islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,6910
EURO
34,9201
ALTIN
2.505,20
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

İngiltere araştırması orucu COVID-19 salgınında güvenli olduğunu ortaya koydu

Hakemli Journal of Global Health’de yayınlanan, yeni bir rapora göre, geçen yıl Ramazan ayında Birleşik Krallık’ta oruç tutma uygulamaları Müslümanlar arasında COVID-19 ölüm oranlarının daha yüksek olmasına sebep olmadı.

İngiltere araştırması orucu COVID-19 salgınında güvenli olduğunu ortaya koydu

Hakemli Journal of Global Health’de yayınlanan, yeni bir rapora göre, geçen yıl Ramazan ayında Birleşik Krallık’ta oruç tutma uygulamaları Müslümanlar arasında COVID-19 ölüm oranlarının daha yüksek olmasına sebep olmadı.

Mirat Haber Ajansı

Yeni bir rapora göre, geçen yıl Ramazan ayında Birleşik Krallık’ta oruç tutma uygulamaları Müslümanlar arasında COVID-19 ölüm oranlarının daha yüksek olmasına neden olmadı. Hakemli Journal of Global Health’de yayınlanan çalışma, kutsal ayı gözlemleyen İngiliz Müslümanların korona virüs enfeksiyonundan ölme olasılığının daha yüksek olduğunu gösteren hiçbir kanıt bulunmadığını belirtti. İngiltere’de üç milyondan fazla Müslüman var, nüfusun yaklaşık yüzde beşi ve çoğu Güney Asya kökenli. Pek çok Müslüman topluluk, diğer azınlık gruplarıyla birlikte pandemiden orantısız bir şekilde etkilendi.

Rapor, İngiltere’de salgının ilk dalgasının zirveye ulaşmasından kısa bir süre sonra, 23 Nisan’da başlayan geçen yıl Ramazan ayındaki COVID-19 ölüm oranlarının karşılaştırmalı bir analizine dayanıyordu. Ülke çapında bir tecrit nedeniyle ay içinde camilerde olağan bayramlar ve toplu ibadetler iptal edildi. Araştırmacılar, Müslüman nüfusun en az yüzde 20 olduğu İngiltere’deki bir düzineden fazla yerel yönetim bölgesindeki ölüm oranlarını analiz ettiler. Ramazan döneminde bu bölgelerde ölümlerin istikrarlı bir şekilde düştüğünü tespit ettiler.

Bazı İngiliz yorumcular geçen yıl Ramazan ayında enfeksiyonlarda bir ani artış olabileceğini öne sürmüşlerdi. Raporda, azınlık topluluklarının davranışlarının ve kültürel uygulamalarının pandemiye artan maruziyetlerini açıkladığını öne süren çok sayıda yorum yapıldı. Raporda, bu iddiaların kanıta dayalı olmadığını ve yaşam ve çalışma koşullarındaki eşitsizliklerden kaynaklanan dikkat dağıtıcı unsurlar olmadığını da ekledi. Rapora göre, COVID-19 salgını öncesinde ve sırasında sosyal olarak dezavantajlı gruplar için sağlık hizmeti erişimi ve diğer eşitsizlikleri, azınlık toplulukları arasında enfeksiyonların artmasının temel itici güçleri oldu.

Çalışmanın yazarlarından Selman Waqar, verilerin, bazı siyasetçilerin ve diğer yorumcuların, geçen yıl yaşanan vakalarda artışlardan özellikle Müslümanların başta olmak üzere bazı toplulukların sorumlu olduğu yönündeki yorumlarıyla da çeliştiğini belirtti. Bu arada İngiltere’nin en büyük Müslüman şemsiye organı olan İngiltere Müslüman Konseyi (MCB), raporun aşırı sağ grupların Müslümanların kilitleme kurallarını çiğneyip enfeksiyonlarda ani artışa neden olacağı yönündeki olumsuz varsayımlarını çürüttüğünü açıkladı.

ETİKETLER: Ramazan Ayı
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.