islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5788
EURO
35,0430
ALTIN
2.459,26
BIST
9.830,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İngiltere Başbakanı Johnson: Ukrayna’da Rus Güçleri İle Savaşmayacağız!

İngiltere Başbakanı Johnson: Ukrayna’da Rus Güçleri İle Savaşmayacağız!
2 Mart 2022 09:45
A+
A-

İngiltere Başbakanı Johnson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Estonya’da önemli açıklamalarda bulundu. Johnson, Ukrayna’da Rus güçleri ile savaşmayacaklarını belirtirken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise yaptığı açıklamada, “100 jetimiz yüksek alarmda. Bizim için 5. madde oldukça önemli. Putin’e ‘Saldırıyı durdur’ diyoruz’ ifadelerini kullandı. Liderlerin açıklamalarını tankların önünde yapması dikkat çekti.

Rusya Ukrayna savaşının altıncı gününde şiddetli çatışmalar yaşanırken, İngiltere ve NATO kanadından flaş açıklamalar geldi. İngiltere Başbakanı Johnson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Ukrayna savaşı ile ilgili Estonya’da önemli açıklamalarda bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Ukrayna’daki savaşı durdurmasını ve askerlerini çekmesini istedi. Stoltenberg, Estonya’daki Tapa Askeri Üssünü İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Estonya Başbakanı Kaja Kallas ile ziyaretinde düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Stoltenberg, NATO topraklarının her santimetrekaresini savunacaklarını ve koruyacaklarını belirterek, şunları dile getirdi:

“NATO savunma amaçlı bir ittifaktır. Rusya ile çatışma arayışında değiliz. Devlet Başkanı Putin’e mesajımız şudur; savaşı durdur, tüm kuvvetlerini Ukrayna’dan çek ve iyi niyetle diplomatik çabalara katıl. Dünya barış çağrısında Ukrayna’nın yanındadır.”

ESTONYA’NIN NATO’DAN KALICI ASKER TALEBİ 
Estonya Başbakanı Kallas da NATO müttefiklerinin Rusya’nın saldırganlığı karşısında başından beri birlik içinde olduğunu vurguladı. NATO’nun daha ileri bir savunma stratejisine ihtiyacı olduğunu savunan Kallas, “NATO, ittifakın en korumasız bölgesi olan Baltık ülkelerini savunmaya hazırlıklı olmalıdır.” dedi.

Kallas, Baltık ülkelerinde NATO’nun hava ve karada kalıcı şekilde varlığını artırmasını, savunma planlarını üst seviyeye çıkarmasını talep etti. Kallas, “Ukrayna’nın güvenliği Avrupa’nın güvenliğidir. Sınırlarımızda doğrudan bir askeri tehdit olmasa da NATO adım atmalı ve yeni güvenlik durumuna kendini adapte etmelidir. İleri mevcudiyetten ileri savunmaya, hava polisliğinden hava devriyesinden hava savunmasına geçmeliyiz.” diye konuştu. Daha önce bir kez özgürlüklerini kaybettiklerini belirten Kallas, “Özgürlüğümüzü ikinci kez kaybetmek istemiyoruz.” ifadesini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.