islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İnsan Kaçakçılarının Toplu Katliam İntikamı

İnsan Kaçakçılarının Toplu Katliam İntikamı
30 Mayıs 2020 13:50
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Afrika’da çoğunlukla fakir Müslüman ülkelerin Avrupa’da iş bulma umuduyla Büyük Sahra Çölünü aşıp Akdeniz’e varmak için geçmek zorunda kaldıkları Libya’nın Birleşmiş Milletler tarafından tanınan hükümeti, yaptığı açıklamada göçmenler tarafından öldürülen bir Libyalı şnsan kaçakçısının aşiretinin düzenledikleri intikam saldırısında konuyla ilgisiz 30 Afrikalı göçmeni öldürdüğünü bildirdi. Cinayetler, Libya’nın başkenti Trablus’un 150 km güneyinde Mezdah’da gerçekleşti.

Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin İçişleri Bakanlığı, ölen 30 yaşındaki kaçakçının bilinmeyen nedenlerle bilinmeyen göçmenler tarafından öldürüldüğünü, öldürülen göçmenlerin bununla ilgisi olup olmadığının da henüz bilinmediğini ifade etti. Uyrukları belirtilmeyen ölenlere ek olarak diğer 11 göçmen de ağır yaralandı ve Zentan’daki hastaneye kaldırıldı. Bakanlık katilleri bulmaya söz verdi.

Libya son yıllarda Avrupa’ya ulaşmayı ümit eden Afrika’lı göçmenler ve mülteciler için önemli bir kapı haline geldi. Göçmenlerin çoğu yoksulluk, çatışma, savaş, zorunlu çalışma, kadın sünneti, yolsuz hükümetler ve kişisel tehditlerden kaçtı. Şimdi kendilerini Libya çatışmasının ortasında kalmış olarak ve ülkede bir koronavirüs salgını tehdidiyle karşı karşıya bulurken, bir yandan da Akdeniz’e varmayı başaranların pek çoğu da batan lastik botlarda boğularak ya da açlık ve susuzluktan Akdeniz’de can veriyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.