islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2769
EURO
34,6976
ALTIN
2.409,76
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

İNSANLIĞIN KUR’AN KAYNAKLI KÜRESEL BİR DÜZENE ACİLEN İHTİYACI VAR!

İNSANLIĞIN KUR’AN KAYNAKLI KÜRESEL BİR DÜZENE ACİLEN İHTİYACI VAR!
22 Ekim 2023 09:00
A+
A-
İnsanoğlu batıl yönetimden ve yaşantıdan vazgeçmedikçe Hakkın üstünlüğünü tesis edemez!
Sünnetullah dediğimiz Allah’ın koyduğu kuralın gereği budur!
Örnekleri Kur’an da çokça zikredilen ve ilahi uyarılar olmasına rağmen çağımızda insanoğlu bir kez daha kendi yöntemleriyle kendisini helâke sürüklemektedir!
Bir topluluğun helâkine de felahına da o topluluğa önderlik yapan insanlar sebep olur! Ancak sebebiyetin amacı Siyonizm gibi kendilerinden başka tüm insanlığı köleleştirmek ise işte o zaman bunların hasmı; Yaratıcısı olduğu halde insanlığı kendisine köle etmeyen, hatta insanlığın bizatihi kendisi çağımızda olduğu gibi köleliğe razı olsa dahi razı olmayan Cenab-ı Allah olacaktır! Hasmı Allah olanın sonu berbat olur. Allah’ın nice kavimleri helak ettiği ile ilgili kıssalar Kur’an’da mevcuttur.
Sizi yurtlarınızdan çıkaranları, sizde onları yurtlarınızdan çıkarmak veya vatan savunması yapabilmek için karşınızda ki güce eşdeğer bir askeri güce sahip olmadıkça veyahutta merhametine sığınacağınız dünyayı yöneten gücün Kur’an kaynaklı bir medeniyetin emrinde bulunmadıkça Adem’in iki oğlu arasında geçen KABİL karşısında ki HABİL olmak zorundadır insan!
Dayanılmaz derecede tecrit yılları yaşamalarına rağmen Mekke’nin dağlarında o günkü müşrik yönetime karşı gerilla mücadelesi verme imkanı varken bu yolu tercih etmeyen Muhammed a.s dönemi İslam toplumunun örnek liderliği ve yaşayışında görüleceği üzere sonunda Mekke’yi terkedip başka diyarlara göç eden ve oralarda güçlenip kovuldukları Mekke’yi fethederek tüm sakinlerini Kılıçtan geçirme imkanı ellerine geçmiş iken merhamet ve affetmeyi seçen asrı saadet İslam toplumu gibi olmak zorundadır Müslümanlar!
Kur’an dan uzak yaşantıya ve yönetime sahip insanlar arasında karşılıklı asabiyetin olduğu her yerde her iki tarafı da yönetenin Şeytan ve dostları olduğundan hiç şüpheniz olmasın. İnsanoğlu batıl yönetimden ve yaşantıdan vazgeçmedikçe Hakkın üstünlüğünü tesis edemez! Sünnetullah dediğimiz Allah’ın koyduğu kuralın gereği budur!
Siyonizmin derdi sadece “terörist” diye nitelendirdiği bir avuç Hamas mensubları ve orta büyüklükte bir şehir kadar olan Gazze toprakları değildir!
Çocuk, kadın, yaşlı, genç demeksizin hunharca dünya insanlığının gözü önünde canlı yayınla seyrettirdiği katliamların amacı başta Müslümanlar olmak üzere tüm insanlığı kendisine karşı savaştırmak içindir.
Küresel düzenin idaresini doğrudan ele alarak tüm insanlığın köleliğini yeni dijital düzene adapte etme tehdidir!
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her iki tarafa da itidal çağrısı yapması, daha adil bir dünyanın mümkün olduğunu ifade ederek dünyanın beşten büyük olduğunu haykırması, devletler arası sorunların diplomasi yoluyla asabiyetten uzak; sadece isimden ibaret olan bugün ki İslam toplumu değil Merhamet Medeniyetinin son elçisi Resûl Muhammed’in a.s. son çağrısı olan Kur’an kaynaklı bir küresel düzenin acilen kurulması içindir!
ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar