islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2712
EURO
34,7912
ALTIN
2.397,63
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Terörle mücadele bahanesiyle İspanya’nın Müslüman cemaatinin başkanı saygısızca gözaltına alındı

Terörle mücadele bahanesiyle İspanya’nın Müslüman cemaatinin başkanı saygısızca gözaltına alındı
29 Mart 2021 15:17
A+
A-
Mirat Haber Ajansı

Polis ve hükümet kaynakları Çarşamba günü yaptığı açıklamada, polisin cihatçı örgütlerin finansmanıyla ilgili soruşturma kapsamında İspanya’nın Müslüman toplumunun üst düzey temsilcisini sokaktaki adam muamelesi yaparak gözaltına aldı ve sorguladı. Ulusal polis sözcüsü, İspanya İslam Komisyonu başkanı Muhammed Ayman Adlbi’nin geç saatlerde tutuklandığını, ancak daha sonra herhangi bir suçlama olmaksızın serbest bırakıldığını ifade etti. İçişleri bakanlığından bir kaynak, evinden alınmasının terörle mücadele soruşturmasının bir parçası olduğunu söyledi. İspanyol medyası, soruşturmanın El Kaide için çalışan ve Suriye’ye ve diğer çatışma bölgelerine para gönderen uluslararası bir cihatçı finansman ağına odaklandığını vurguladı. Ancak ne polis ne de içişleri bakanlığı soruşturmanın kesin doğası hakkındaki medyada çıkanları doğrulamadı.

İspanya Müslümanlarına terörist çamuru

İspanya İslam Komisyonu, İspanyol devlet organları nezdinde Müslümanları temsil etmekte ve ülkenin camilerindeki dini hizmetlerin yanı sıra Müslüman eğitimini denetlemekte. Ayman Adlbi geçen yıl halefi yine Suriyeli olan Tatari’nin Korona’dan vefatının ardından başkanlığa getirildi. Soruşturma, terörle ilgili konularla ilgilenen bir soruşturma birimi tarafından yürütülüyor. 2015’ten bu yana, İspanya’nın alarm seviyesi beş üzerinden dördüncü seviyede tutuldu ve bu, yüksek bir saldırı riskine işaret ediyor. Avrupa’nın en kötü sözde İslami terör saldırısı, militanların Madrid’de banliyö trenlerini bombalayarak 191 kişiyi öldürdüğü ve 2.000 kişiyi yaraladığı 2004 yılında İspanya’da meydana geldi. Saldırı, İspanya’nın ABD öncülüğündeki Irak işgalindeki rolü nedeniyle El Kaide adına hareket ettiklerini söyleyen militanlar tarafından üstlenildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.