islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4862
EURO
34,6800
ALTIN
2.406,91
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
20°C

İran İsrail Mizanseni Devam Ediyor

İran İsrail Mizanseni Devam Ediyor
19 Nisan 2024 12:00
A+
A-

İran İsrail Mizanseni devam ediyor…

Siyonistlerin kurguladığı İran İsrail mizanseni devam ediyor. İsrail, çıkış yolunu İran’da buldu. 

Tiyatro Devam Ediyor: İsrail’den İran’a Misilleme Saldırısı

Gerginlik Artıyor: İsrail ve İran Arasındaki Gerilim Tırmanıyor

İsrail’in Şam’daki İran Büyükelçiliğine düzenlediği saldırı, iki ülke arasındaki gerginliği artırdı. İran’ın dron ve roketlerle gerçekleştirdiği misilleme dünya çapında geniş yankı uyandırdı. Bu olayların ardından güvenlik kaynakları, İsrail’in füzelerle İran’a saldırdığını bildirdi. İsfahan kentindeki havalimanı ve çevresinde yaşanan patlama sesleri ise askeri kaynaklar tarafından doğrulandı.

Taraflar Hareketleniyor: İsrail’in Saldırısı ve İran’ın Tepkisi

Saldırının hemen ardından İran Ulusal Güvenlik Konseyi acil bir toplantı düzenledi savunma sistemlerini aktifleştirdi. İranlı yetkililer, ülkenin hava savunma sistemlerinin faaliyete geçmesi sonucu yaşanan patlama seslerinin kaynağının bu olduğunu belirtti. İran Devlet Televizyonu, ülke genelinde tüm uçuşların askıya alındığını duyurdu…

Uluslararası Toplum Endişeli: ABD Medyasının İsrail’e İlişkin Haberleri

ABD medyası, İsrail’in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediğini bildirerek endişeleri artırdı. Amerikan ABC News kanalı, İsrail’in saldırısını duyurdu. Ancak, İsrail’in Suriye ve Irak’ta da bazı bölgeleri vurduğu iddiaları doğrulanmadı.

İsrail’in Açıklaması ve İran’ın Tepkisi

İsrailli yetkililere dayandırılan haberlere göre, İsrail’in İran’a yönelik saldırısını doğrulamasıyla gerilim daha da arttı. İsrail ordusu, İran’a yönelik bir saldırı düzenlendiğini doğruladı ve saldırının ardından Kuzey İsrail’de sirenlerin çaldığını duyurdu. Ancak İranlı yetkililer, füze bir saldırısının gerçekleşmediğini ve yaşanan patlamaların İran’ın hava savunma sistemlerinin aktivasyonundan kaynaklandığını iddia etti.

Sonuç ve Beklentiler

Bu son gelişmeler, bölgedeki tansiyonu yükseltirken uluslararası toplumda endişe ve tedirginlik yaratmış durumda. İki ülke arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte, bölgedeki siyasi ve askeri durumun nasıl şekilleneceği merak konusu olmaya devam ediyor. Hem İran hem de İsrail’in attığı  ve atacağı  adımlar, bölgedeki istikrarı etkileyebilir ve uluslararası ilişkilerde yeni bir döneme işaret edebilir. Mirat Haber olarak, bu süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz.

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar
  1. Fahrettin Akal dedi ki:

    Mizansen yada tiyatro yazmışsınız ya haberin başlığına, bunu destekleyen bir tane arguman yok! Nasıl bir tiyatro ise o gece Abd Ingiltere Fransa ve İsrail (ortadoğu ve Trükiyedeki üsler yardımı ile) dunyanın en büyük hava savunmasını çalıştırdılar. Hem de 1,5 milyar dolara yakın maliyeti oldu. BUNLAR TIYARO MU yani.
    Hadi buyrun diğer islam ülkeri tiyatrodan bir iha siha göndrersin geçtim tek bir kurşun sıksınlar.
    Lutfen haber yaparken duygularınızı değil, reel delilleri ortaya dökün.