islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İran ve Ermenistan, Tek Millet İki Devlet Gibi

İran ve Ermenistan, Tek Millet İki Devlet Gibi

İran ve Ermenistan, Azerbaycan’ın tarihi zaferinden sonra her geçen gün daha da yakınlaşıyorlar. Siyasi uzmanlara göre bu hızlı yakınlaşma ülkelerin sınırlarını kaldırmaya kadar varacak.

Ermenistan ile İran’ın Azerbaycan’a karşu kurdukları şer ittifakı gün geçtikçe daha da sağlamlaştırılmaya çalışılıyor. Savaş boyunca Ermenistan’a her türlü yardımı yapan İran rejimi, ilişkilerini daha da derinleştiriyor.

Ermenistan ve İran Başsavcıları, ikili anlaşma yaparak, hedefe oturttukları Azerbaycan Türklerini uluslararası arenada suçlu duruma düşürecekleri bir anlaşma yaptılar.

Ermenistan Başsavcısı Arthur Davutyan, Ermenistan Birinci kanalına verdiği röportajda, İran Başsavcısı Muhammed Cafer Montezari’nin uluslararası işbirliğine ilişkin son ziyaretine değinerek açıklamalarda bulundu.

Başsavcı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu anlaşmalarda, bölgeyi teröristlerden arındırmak için ortak iradeye, İranlı meslektaşım çok net bir şekilde bahsettiği yasal mekanizmaların tam olarak uygulanması ihtiyacına büyük önem veriyorum. Savaşın ilk günlerinde, bölgede, özellikle Artsakh’ın güney bölgelerinde, paralı teröristlerin konumu hakkında, ortaklığımızı göz önünde bulundurarak, ilk gerçek ihbarları aldığımızda, meslektaşıma bu konuda bilgi verdim, çünkü teröristlerin sınırı geçme riskleri vardı, herhangi bir hareket olabilirdi. Bu, meslektaşım tarafından değerlendirildi ve gerekli önleyici tedbirler alındı. Bugün bölgede terörist faaliyetlere, bahsettiğim bölgede teröristlerin varlığına ve bu tehditlere karşı ortak yasal mekanizmalar yoluyla mücadele etmek için birlikte çalışma ihtiyacı var.”

Başsavcı Davutyan’ın da açıklamalarında belirtildiği gibi Kuzey Azerbaycan’da hedefe konan sivil, asker veya bürokratın iki ülke başsavcılığıı tarafından uluslararası terörist statüsüne koymak için çalışacaklar

Uluslararası işbirliğinden bahseden Arthur Davutyan, Ermenistan’ın farklı ülkelerle uluslararası hukuki işbirliğine sahip olduğunu ve bunların yarısından fazlasının Rusya Federasyonu’nun ilgili organlarına, özellikle de Savcılığı’yla yapıldığını vurguladı.

Bilindiği gibi İran rejiminin başta İran milli dinin lideri Hamaney olmak üzere bir çok mollası uluslararası terörizm organizasyonu yapyor ve islam dünyasında terörist faaliyetlerde bulunuyorlar. İran’ın kontrol ettiği Hizbullah, Fatımiyyun, Haşdi Şabi gibi onlarca terör örgütü, islam ülkeleri ve müslümanlara yönelik suikast bombalı eylem ve tedhiş hareketinde bulunuyorlar. Yapılan tahminlere göre İran dinin lideri Hamane’in bu terörist faaliyetlerin tamamından haberdar olduğu belirtiliyor.

ETİKETLER: Terörizm
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.