islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5498
EURO
34,8775
ALTIN
2.431,33
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

İslam alimi Mevlana Veli Rahmani Hindistan’da öldü

78 yaşındaki Rahmani, Tüm Hindistan Müslüman Kişisel Hukuk Kurulu’nun eski genel sekreteriydi

İslam alimi Mevlana Veli Rahmani Hindistan’da öldü

78 yaşındaki Rahmani, Tüm Hindistan Müslüman Kişisel Hukuk Kurulu’nun eski genel sekreteriydi.

Mirat Haber Ajansı

Ünlü İslam alimi Mevlana Veli Rahmani Hindistan’da öldü. Tüm Hindistan Müslüman Kişisel Hukuk Kurulu’nun (AIMPLB) eski genel sekreteri olan 78 yaşındaki Rahmani, geçen hafta korona virüs için test yaptırmış ve testi pozitif çıkmıştı. Bihar eyaletinde, Patna’daki tedavi gördüğü Paras özel bir hastanesinde öldü. Syed Wali Rahmani’nin kabul edildiği Paras Hastanesi’nin yöneticilerinden biri, Mevlana’nın ilk aşı dozunu aldıktan sonra Covid pozitif test ettiğini belirtti. Üç-dört gün önce hastaneye yatırıldı. Testin pozitif çıkmasından kışı bir süre önce COVID-19 aşısının ilk fazını almıştı. Hastane yöneticisi, aşının gerçekten etkili olması ikinci aşı alındıktan sonra en az iki haftada etkisini göstereceğini vurguladı. Khanqah Munger, cenazesinin ayrıntılarını vererek, Mevlana Wali Rahmani’nin dün saat 11: 00’de Munger’de gömüldüğünü belirtti. Mevlana Muhammed Wali Rahmani son birkaç haftadır hasta ve bir hastanede tedavi altındaydı. Birkaç gün önce Yoğun Bakım Ünitesine kaldırılmıştı.

Tanınmış bir İslam alimi ve önde gelen Müslüman bir lider olan Mevlana Muhammed Wali Rahmani, 5 Haziran 1943’te doğmuştu. Hintli Müslümanların en büyük temsilci kuruluşlarından biri olan All India Muslim Personal Law Board’a (AIMPLB) liderlik etmenin yanı sıra Amer Imarat-e-Shariah Bihar, Odisha ve Jharkhand idi. Tanınmış Ruhban Mevlana Minnatullah Rahmani’nin oğlu Syed Wali Rahmani, Sivil Kuruluş olan Rahmani 30’un da kurucusuydu.

2009 yılında kurulan Rahmani 30, zayıf aile geçmişine sahip Müslüman ve gayrimüslim öğrencilere IIT JEE, NEET ve diğer profesyonel kurslar için ücretsiz koçluk sağlıyordu. 1974’ten 1996’ya kadar Bihar Yasama Konseyi’nin (MLC) bir üyesi, ayrıca Bihar Meclisi’nde Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.