islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4569
EURO
34,6514
ALTIN
2.391,20
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

İSLAM, AYDINLARINI NASIL YETİŞTİRECEKTİ?

İSLAM, AYDINLARINI NASIL YETİŞTİRECEKTİ?
18 Nisan 2024 10:00
A+
A-

 

Biz Soner Yalçın’ı  resmi ideolojinin daha insaflı bir sözcüsü olarak bilirdik. Yanılmış gibiyiz, kafa değişmeyince yazıları da aynı minvalde devam ediyor. Ama ders çıkaracağımız yazıları da olmuyor değil. Aslında bu tür eleştirileri biz daha düzeyli olarak yaptık ve yapıyoruz. Ama yarı aydın dava adamlarımız! iktidar delisi olduğu için dinleyenimiz yok.

Soner Yalçın’ın 16 Nisan 2024 tarihli yazısının son bölümleri şöyle:

AKP 22 yıldır iktidarda. Hani “gül çocuklar” nerede? Ortada “gül yetiştiren adam” romantizmi bile kalmadı…”

Kemalizm’den kalan –artık iyice aşındırılmışları bile- hınçla “mıntıka temizliğiyle” tasfiye ettiler de yerine ne koydular?

Hani ideal toplum nerede? Niye olmadı? Neden yapılmadı?

Sebebi çok basit:

Salt Kemalizm düşmanlığıyla/ yalan temelli retorikle var oldular. Mevcut ülke gerçekliğiyle samimi olarak yüzleşmediler.

Sorunların çözümü konusunda tutarlı, kapsayıcı entelektüel birikim oluşturamadılar. Ki fantezi yüklü söylemler ile bunu başarmaları imkansızdı.

İtibariyle değersizleştirmeye çalıştıkları Kemalizm’i aşan, ona rakip tek proje ortaya konulamadı.

Bu nedenle; hâlâ yaptıkları mağduriyet dilidir/ olumsuzlama paradigmasıdır/ korkutma stratejisidir. Bunun sonuna geldiğini 31 Mart seçimi gösterdi…

Örtü kalkınca altından Monako sosyetesinin yediği pek meşhur ıstakoz tabağı ortaya çıkıverdi.

Istakoz, sözde yüz yıllık mağduriyetin neye dönüştüğünün sembolü oldu:

Gül” değil, “ıstakoz” yetiştirmişlerdi!

KEMALİZM KARŞITLIĞI EN TUTARLI TARAFIMIZDI

Kemaliz karşıtlığı bizim en tutarlı tarafımızdı. Uygulanan laiklik baskıcıydı, ötekileştirici  ve dışlayıcıydı yani jakobendi. Nefes aldırmadı. İslam’a talip olmayı – bu gün de olduğu gibi- Anayasal suç haline getirdi. Bu sebeple ateizme ve deizme direnç göstermekten başka bir amaç da güdülemedi.

İmam Hatip okulları düzene alternatif değildi. Böyle iken İslam’a karşı ve Batı’yı taklit eder olmaktan öte bir özelliği olmayan Atatürkçülüğü sarstı. Cumhuriyet tarihi boyunca en büyük hizmetleri de bu nesil yaptı. İktidar olunca da asli ayarlarına döndürüldü düzenden yana tavır koydu ve payanda oldu.

KADRO YETİŞTİRİLEMEZDİ

Ama doğruya doğru, bir kadro yetiştirilemedi… Yetiştirilemezdi de…

İslam bir hayat düzeni olarak algılanamadığı sürece alternatif kadrolar yetiştirilemeyecek de… Üstelik İmam Hatip Okulları, Diyanet, ilahiyatlar ve tarikatlar bile  Kemalizm lehine çalışacak şekilde yapılandırıldı. Eleştirilen Menzil bile Kemalizm’in eseri resmi bir kurum gibidir. Kimi kandırmak istiyorlar?

İSLAM TEK ALTERNATİFTİR

İslam egemen dünya sistemine tek alternatiftir. Bu konuyu kavrayıp  İslami çizgide örgütsel ve bilimsel çalışmalar başlattığı için İhvanü’l – Müslimin’i boğmak için dünya ayağa kalktı. Mısır kana bulandı.

İslam’ı bir hayat düzeni olarak anlamaya ve anlatmaya çalıştığım için benim payıma bile dokuz defa Ağır Ceza ve Devlet Güvenlik Mahkemelerin de yargılanmak düştü, mülga 163. maddeden…

SONER YALÇIN DA İSLAM’A KARŞI

Soner Yalçın ve kurucusu olduğu Oda Tv bile İslam karşıtlığından bir türlü vazgeçmiyor. Mirat Haberimizde nice hayati konuları işliyoruz ama Oda Tv sağır kesiliyor, görmezden geliyor. Düzen maaşlısı bir yapı olarak yazıları ve örneğin Cübbeli haberleri üzerinden İslam’ı aşağılıyor.

Haklısınız. Ne diyelim Kemalizm’in Batıcılığı  yoluyla maddi ve manevi olarak sömürülmek milletimizin kaderi gibi oldu.

Bizden gayrı sistem eleştirisi yapan da kalmadı.

Ali Rıza Demircan

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TILAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar