islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5154
EURO
34,8500
ALTIN
2.429,09
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

İslam Ümmetinin Durumu

İslam Ümmetinin Durumu
2 Kasım 2017 08:29
A+
A-

İslam ülkeleri her bakımdan içler acısı durumda; giderek daha da kötüye doğru ilerliyor. En üstte olması gereken İslam ümmeti, insanlığın en altında.

En fazla silah ihraç eden 20 ülke arasındaki yegâne Müslüman çoğunluğu olan ülke 13. sırada Türkiye. Ama en çok silah ithal eden 20 ülkenin ilk sıraları ve çoğunluğu 11 ülkeyle Müslümanların. Ya satılarak ya da üzerlerinde patlatılarak silahlar gayrimüslimlerden Müslümanlara doğru gidiyor.

Silah pazarı bir ümmet.

En fazla mültecinin geldiği 10 ülkenin 8’i ya Müslüman ülkelerden geliyor ya da yollara düşenler o ülkedeki zulüm gören, kimsenin savunmadığı Müslüman azınlıktan.

Evinden kovulan, katledilip yollara düşen bir ümmet.

En çok terör saldırısına maruz kalan 10 ülkeden 7’si, 20 ülkeden 14’ü Müslüman ülkeler. Anarşizm ve Marksizmin Lenin tarafından birleştirilmesi olan Terörizm, Müslümanların üstüne kalmış ve sinmiş yeni bir bela.

Terör mağduru bir ümmet.

En fazla barışın ve selametin hâkim olduğu 15 ülke arasında İslam ülkesi yok. Huzur ve güven gayrimüslimlerin özelliği. En az barışın olduğu 15 ülkeden 9’u Müslüman ülkeler. Kan ve ateş ise Müslüman ülkelerin temel özelliği.

Barışın uğramadığı bir ümmet.

Bu garip çünkü kişi başına en fazla cinayet işlenen ilk 25 ülkede Müslüman yok. Yine en fazla soygun olan ilk 25’te Müslüman yok. Yani Müslümanlar, en barışçıl, en mülayim, en evcimen, en hanım evladı insanlar. Ama şiddet dedin mi onların başına kalıyor.

Suç işlemese de suç kendisine gelen bir ümmet.

En az okuryazarlığın olduğu, en sondaki 20 ülkenin 14’ü Müslüman ülkeler. Milli gelire oranla en fazla eğitime harcayan ilk 20 ülkede 2 Müslüman ülke var. Fakat bunların listeye girmesinin nedeni çocuk nüfusun, üçte ikiye varan oranda anormal yüksek olması.

Eğitimin olmadığı bir ümmet.

En fazla üniversiteli 20 ülke arasında tek Müslüman ülke Türkiye. Ama Türk üniversitelerimizin ve öğrencilerimizin genel kalitesi de malum. Araştırma sıralamalarında Müslüman ülkeler çok gerilerde. Müslümanlar arasındaki ilk ülke olan İran’ın araştırmalarının çoğunluğu da silah konusunda.

Üniversitesiz bir ümmet.

En fazla demokrasinin, insan haklarının olduğu 25 ülke arasında Müslüman yok ama en az insan hakkı olan 20 ülkenin 14’ü İslam ülkesi. Zulüm, Müslümanlarla özdeşleşmiş.

Zorbalığın hüküm sürdüğü bir ümmet.

Kadına şiddetin ve kadın haklarının en az olduğu ülkeler arasında ağırlık yine Müslümanlarda. Kadınların kendi haklarını savunması da zor, en fazla meclise girdiği 30 ülke arasında sadece Senegal var. Müslümanların önemli noktalara gelmesi genelde tanınmış ailelerden, hanedanlardan ya da eş durumundan. Aile şerefi için cinayetler, istemediği adamla evlendirmeler çok yaygın.

Kadının mala indirgendiği bir ümmet.

Basın özgürlüğü konusunda en yüksek puan alan 40 ülke arasında Müslüman çoğunluklu bir ülke yok. En fazla gazetenin satıldığı 30 ülke arasında sadece 4 Müslüman ülke var. Serbest bilgi dolaşımı çok zayıf. Devletin söylediklerine güven az. Yabancı haber ajansları takip ediliyor.

Haberlenmenin olmadığı bir ümmet.

Ve bu ümmetin her tarafında malına mal katan müstekbirler, bolluk içinde yaşayan kan emici canavarlar, yurtdışı tatilinden ayak resmi yollayan beyni yıkanmışlar, debdebeyle masrafla övünen satılmışlar, günde bir saat bile Allah için çalışmayanlar, Allah’ın dini yerine sahte din uyduran şarlatanlar, Kuran denildiğinde “postacı mıydı” diye sırıtan profesyonel Müslümanlar, İslam Birliği denince “daha bin yılı var onun” diyen namussuzlar, “her şey güllük gülistanlık, ümmet mutlu” diyen meczuplar.

İslam alemi her yerde kan içindeyken, kafalar kopar, bebekler boğulur, kadınlar tecavüze uğrarken, bu hainleri daha ne kadar tutacağız içimizde?

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.