islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3724
EURO
34,9981
ALTIN
2.325,89
BIST
9.095,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsrail Ajanı Medya Baronunun Kızı Çocuk İstismarcısı

İsrail Ajanı Medya Baronunun Kızı Çocuk İstismarcısı

Mirat Haber Ajansı

İsrail’de Mossad’ın devşet töreniyle gömülen medya baronu Robert Maxwell’in sosyete gözdesi olan ancak sonradan devlet başkanlarını tuzağa düşüren dev bir uluslararası çocuk istismarı ağı kurduğu anlaşılan Ghislaine Maxwell, 2016 yılında yemin ederek ortağı ve sevgilisi Jeffrey Epstein’ın reşit olmayan uygunsuz faaliyetlerine asla tanık olmadığını iddia etmişti. Epstein sonradan federal çocuk istismarı ve insan ticareti suçlamalarıyla yargılanmayı beklerken Ağustos 2019’da kimsenin inanmadığı bir şekilde bir Manhattan hapishanesinde 66 yaşında kendini astı. 58 yaşındaki Maxwell ise Epstein’ın 14 yaşında reşit olmayan kızları 1990’ların ortalarında yasa dışı cinsel eylemlerde bulunmaları için işe almasına ve peşkeş çekmesine yardım etmekten suçsuz olduğunu ve ifadesini verirken böyle bir plana dahil olmadığını reddettiği için o dönemde yalancı şahit olmadığını iddia ediyor. Maxwell, avukatlara Epstein tarafından istihdam edildiğini ve 418 sayfalık tutanağa göre altı evin bakımının bir parçası olarak asistanlar, mimarlar, dekoratörler, aşçılar, temizlikçiler, bahçıvanlar, havuz görevlileri ve pilotları işe aldığını söyledi. Açıklama, Virginia Giuffre tarafından Maxwell’e karşı açılan bir sivil hakaret davasının Nisan 2016 ifadesi üzerine yapıldı. Giuffre, Epstein’ın sevgilisi Maxwell’in yardımıyla kendisini bir “seks kölesi” olarak tuttuğunu ve önemli kişilere pazarldığını iddia etmekte.

Metne göre, İngiliz medya baronu Robert Maxwell’in kızı Maxwell’e Giuffre’nin iddiaları hakkında sorular soruldu. Maxwell bunun yerine bildiği tek iddianın yalancı dediği Giuffre’den geldiğini söyledi. Virginia Giuffre, Jeffrey Epstein ve Ghislaine Maxwell seks kaçakçılığı çetesinin kapsam ve ölçeğinin kanıtlarını ortaya çıkarmaya yönelik hoş bir adım olarak belgelerin mühürlenmesini istedi. Epstein bir zamanlar ABD Başkanı Donald Trump’ı, eski ABD Başkanı Bill Clinton’ı ve Kraliçe’nin ikinci oğlu Prens Andrew’u arkadaş olarak saymaktaydı. Giuffre, Epstein tarafından kaçırıldığını ve 17 yaşındayken Andrew da dahil olmak üzere arkadaşlarıyla seks yapmaya zorlandığını söyledi. Prens Andrew iddiaları yalanladı. Ne Başkan Clinton ne de Prens Andrew henüz resmen suçlanmadılar. Maxwell, 2 Temmuz’da ABD New Hampshire eyaletinin Bradford kentinde tutuklandı.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.