islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3293
EURO
35,0939
ALTIN
2.298,16
BIST
9.043,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

İsrail Askerlerinden Yeni Filistinli Çocuk Cinayeti

İsrail Askerlerinden Yeni Filistinli Çocuk Cinayeti
15 Mayıs 2020 20:00
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

İsrail silahlı güçleri, Batı Şeria’daki El-Fever mülteci kampındaki mültecilere baskın düzenlemeleri esnasında bir Filistinli çocuğu vurarak öldürdü. Baskın bölge sakinleri ile gerilime dönüştüğünde 15 yaşındaki erkek çocuğu Zeyd Fadıl Keysiye ​​çatışmalarda bir İsrail askeri tarafından kafasından vurularak öldürüldü. Filistinliler, bazı keskin nişancı askerlerin kendilerini evlerin çatılarına yerleştirdiklerini ve Zeyd öldürüldüğünde onları kendi binasının çatısından izlemekten başka bir şey yapmadığını söylüyorlar. İsrail ordusu, askerlerin tutuklama yapmak için kampa girdiğini ve içeride ateş sesi duyulan ve bir askerin hafif yaralandığı “şiddetli bir ayaklanma” ile karşılaşıldığını söyledi.

İsrail ordusu genellikle İsrail güvenlik servislerinin istediği Filistinlileri tutuklamak için Filistinli kasabalara saldırıyor. Ancak mülteci kampının sakinlerine göre, bu kez baskın 16 yaşında zihinsel engelli bir çocuğun bir İsrail askerinin Facebook sayfasında hakaret mesajlı yorum yaptığı için yapıldı. Tanıklar, İsrail kuvvetlerinin canlı ve kauçuk mermiler ve göz yaşartıcı gaz kullandığını, Filistinlilerin de askerlere taş attığını anlattı. Zeyd Fadıl Keysiye bir hastaneye götürüldü ancak burada can verdi. Kamptaki cenazesine, İsrail işgaline karşı sloganlar atan binlerce Filistinli katıldı. Birkaç gün içinde işgal altındaki Batı Şeria’daki çatışmalardaki ikinci ölüm oldu. Salı günü, İsrail ordusu kuzeydeki Ya’bad köyündeki benzer bir baskında bir Filistinlinin sapanla asker öldürmesiyle bu yıl ilk ölüm haberini aldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.