islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

İsrail başbakanı Netanyahu yakın dostu ABD başkanı Trump’ın sosyal medya fotoğrafını kaldırdı

İsrail başbakanı Netanyahu yakın dostu ABD başkanı Trump’ın sosyal medya fotoğrafını kaldırdı
Mirat Haber Ajansı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Twitter hesabının ana sayfasındaki ABD Başkanı Donald Trump ile birlikte çekilmiş fotoğrafını kaldırdı. Netanyahu’nun Beyaz Saray’da Trump ile birlikte oturan fotoğrafı, iki adam arasındaki yakın ilişkileri yansıtan Netanyahu’nun resmi Twitter hesabının sayfasında yullardır yer almaktaydı. Trump ABD seçimini Başkan Joe Biden’a karşı kaybettikten sonra bile kaldırılmadı. Fotoğraf, önce geçtiğimiz ay kısa süre için Hanukka bayramı temalı bir fotoğrafla değiştirilme dışında sabit duruyordu.

Sekiz günlük Yahudi festivali sona erdiğinde Trump resmi yeniden kondu. Ancak son gelişmeler ışığında, Trump’la olan resmin yerine Netanyahu, Yeni Yıl kutlamalarıyla ilgili bir fotoğraf koydu daha sonra da koronavirüs aşısı aldığını göstermek için tekrar değiştirdi. Şu anda Netanyahu’nun resmi hesabında İbranice “İsrail vatandaşları, hayata dönüyoruz” yazan bir pankart var. Onun hesabında kapak fotoğrafının değiştirilmesine ilişkin herhangi bir yorum yapılmadı.

Bu arada, bir grup destekçisinin ABD kongre binasına baskın yapması, polisle çatışması, mülklere zarar vermesi, açılış aşamasını ele geçirmesi bahanesiyle ABD Kongre Binası’ndaki 6 Ocak’taki ayaklanmanın ardından Trump tüm büyük sosyal platformlarından atıldı. Beş kişinin öldüğü gösteriler, Trump’ın taraftarlarını çalıntı bir seçim olduğunu iddia ettiği usulsüzlükleri protesto etmeye çağırmasının ardından gerçekleşti.

Netanyahu’nun sitesinde, geçen hafta Kongre Binası’na yapılan baskının ardından ABD Temsilciler Meclisi’nin ikinci suçlamasını değerlendirmeye başlamasından bir gün önce, Trump’ın ortadan kaybolmasıyla ilgili hiçbir açıklama yapılmadı. Trump, Temsilciler Meclisi tarafından arka arkaya görevden alındı ​​ve bu da onu tek bir dönemde iki kez azledilen tek ABD başkanı yaptı. Geçen hafta Perşembe günü televizyonda yayınlanan açıklamalarda Netanyahu, Kongre Binası’ndaki olayları bir “saldırı” olarak nitelendirdi ve Amerikan demokrasisinin galip geleceğinden emin olduğunu iddia etti.

Diğer Orta Doğu haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/orta-dogu/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

ETİKETLER: Netanyahu, Twitter
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.