islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3752
EURO
35,0539
ALTIN
2.326,91
BIST
9.118,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
18°C

İsrail Cumhurbaşkanı Türkiye’ye Geliyor

İsrail Cumhurbaşkanı Türkiye’ye Geliyor

Mavi Marmara gemisine Siyonist İsrail askerlerinin terörist saldırısından sonra kopan Türk-İsrail ilişkileri yeniden canlanıyor.

İsrail,  uzun süre ilişkileri rayına koymak için çaba gösterdiği Türkiye’den yeniden cevap almayı başardı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz ve ekonomide yaşadığı sıkışmışlığın yanısıra, BAE ve Mısır’ın terör saldırılarına karşı İsrail ile mecburen ilişki geliştirmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın defalarca rest çektiği Siyonist devlet İsrail’e yeşil ışık yakması kafalarda soru işaretlerinin oluşmasına sebep oldu.

ERDOĞAN NEDEN GÖRÜŞECEK?

Erdoğan’ın terörist İsrail ile ilişki geliştirmesinden sonra Türkiye’de bulunan başta HAMAS olmak üsere Müslüman Kardeşler cemaati ile diğer Müslüman muhaliflerin Türkiye’deki durumları da gündeme gelebilir. Kamuoyu, Erdaoğan’ın Siyonist İsrail ile ilişki kurmasından sonra bu İslami cemaat, parti ve siyasi hareketlere Türkiye içerisinde kısıtlama gelmesinden endişe ediyor.

Ancak uzmanlar, Erdoğan’ın İsrail’den gelmesi muhtemel böyle bir talebe olumlu yanıt vermeyeceğini düşünüyor. En azından 2023 seçimlerinden sonraya kadar bu konuyu gündemine almayacağı belirtiliyor. Bilindiği gibi Erdoğan’ın hitap ettiği seçmenin neredeyse tamamı, koşulsuz bir şekilde Filistin Davası ve mazlum Müslüman Kardeşler cemaatinin yanında yer alıyor.

İsrail medyasıThe Jerusalem Post’un iddiasına göeere Cumhurbaşkanı Herzog Türkiye’ye bir resmi ziyaret gerçekleştirecek. Yine gazetenin iddiasına göre Herzog 2007’den bu yana Türkiye’yi ziyaret edecek olan ilk Cumhurbaşkanı olabilir. İsrail’le neler oluyor?

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.