islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5998
EURO
34,7797
ALTIN
2.496,69
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Filistinli taraflar seçimler için ortak kuralları belirliyor

Filistinli taraflar seçimler için ortak kuralları belirliyor

El Fetih yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre seçim döneminde belirlenecek olan pek çok rakip partinin ortak kurallarının seçim sürecini düzenleyeceği belirtildi.

Mirat Haber Ajansı

El Fetih Genel Sekreteri Cibril Receb yaptığı açıklamada, Filistinli grupların yaklaşan seçimler için ortak davranış kuralları belirleyeceğini açıkladı. El Fetih yetkilisi Filistin medyasına, davranış kurallarının seçim sürecini düzenleyeceğini açıkladı. Cibril Receb, tüm Filistinli grupların ve halkın kanunlara saygı duyacağını ifade etti. Bu yılki sandıkların ilki olan milletvekili seçimlerinde gerginlik veya şiddet sebebi olmamasını, iç bölünmeyi sona erdirmek, ortaklık kurmak ve sandıkla siyasi sistemi yenilemek için bu süreci benimsediklerini ifade etti.

Grupların temsilcileri Kahire’de ilk tur ulusal toplantılarına başladılar. İki gün sürecek tartışmalar, parlamento ve Filistin Ulusal Konseyi seçimlerini kapsayacak. Cibril Receb, tartışmaların demokratik süreci rayından çıkarabilecek olası engelleri belirlemeye çalışacağını ifade etti. Cibril Receb, fraksiyonların Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin Filistin içinde ve dışında mümkün olan her yerde nasıl yapılacağını da göreceklerini vurguladı. Ayrıca konsey üyelerinin sayısını da tartışacaklar. Ocak ayında, Filistin Ulusal Konseyi Sekreteri Muhammed Subeyh, grupların üye sayısını 765’ten 350’ye düşürmeyi kabul ettiklerini duyurdu. Son Filistin parlamento seçimi 2006’da yapılmış, Hamas ezici bir çoğunluk kazanmıştı. Halk iradesi böyleyken ne rakibi El Fetih ne İsrail, ne Arap ülkeleri, ne de Batı sonucu kabul etmedi. Bu da Filistin iç bölünmesine yol açtı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.