islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4167
EURO
34,6081
ALTIN
2.384,20
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
16°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

İSRAİL’İN FİLİSTİNLİLERİN NAAŞLARINDAN ORGAN ÇALIYOR İDDİASI GÜNDEMDE

İSRAİL’İN FİLİSTİNLİLERİN NAAŞLARINDAN ORGAN ÇALIYOR İDDİASI GÜNDEMDE
30 Aralık 2023 14:19
A+
A-

İsrail’in Gazze Şeridi’nde devam eden saldırıları, öldürülen Filistinlilerin naaşlarından organ hırsızlığı iddialarıyla birlikte derin bir endişeye sebep oluyor. 7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda hayatını kaybeden 80 Filistinli’nin cenazeleri, 26 Aralık’ta Gazze’nin güneydoğusundaki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı’nda Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Ancak, Gazze’deki Ebu Yusuf en-Neccar Hastanesi Müdürü Mervan el-Hams’ın ifadesine göre, cenazelerin bir kısmı eksik ve çürümüş olarak teslim edildi.

Hastane yetkililerinin açıklamalarına göre, şehitlerin naaşlarının incelenmesi sonucunda yüz hatlarında önemli değişiklikler tespit edildi ve işgal güçlerinin organ hırsızlığı yaptığı iddiaları ortaya atıldı. Filistin Hükümeti Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, işgal güçlerinin şehitlerin vücutlarından hayati organları çaldığına dair açık bir gösterge olduğu belirtildi.

İsrail’in organ hırsızlığı iddialarıyla ilgili endişeleri dile getiren Filistinli anne Resmiye Kaddih, oğlunun organlarının eksik olabileceği korkusuyla İsrail’e çağrıda bulundu. Kaddih, İsrail’in bu suçu işlediğini gösteren bu olayın büyük bir suç olduğunu ifade ederek, uluslararası toplumu İsrail’in bu tür davranışlarına son verme ve sorumluluğunu yerine getirme konusunda harekete geçmeye çağırdı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise İsrail’in Gazze’deki saldırıları ve toplu infazlarıyla, organ hırsızlığı potansiyeli taşıdığını belirtti. Kudra, uluslararası kurumlardan Filistinlileri ve şehitlerin naaşlarını organ hırsızlığına karşı korumalarını talep ederken, uluslararası toplumu İsrail’i dizginlemeye ve insancıl hukuka aykırı davranışlarına son vermeye çağırdı.

MİRATHABER.COM

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.