islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4446
EURO
34,8443
ALTIN
2.420,12
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

İSRAİL’İN GAZZE ŞERİDİNE YÖNELİK SALDIRILARI SÜRÜYOR

İSRAİL’İN GAZZE ŞERİDİNE YÖNELİK SALDIRILARI SÜRÜYOR
8 Ocak 2024 11:35
A+
A-
İsrail’in Gazze şeridine yönelik saldırıları aşikar olarak sürüyor.
İsrail ordusunun, gece boyunca Gazze Şeridi’nin orta kesimi ile güneyindeki kentlere düzenlediği saldırılarda en az 18 Filistinli hayatını kaybetti. Bunun yanı sıra İsrail’e ait bir insansız hava aracı Han Yunus kentindeki Gazze Avrupa Hastanesi’nin bahçesi ile kentteki Bilim ve Teknoloji Fakültesine ait binaları bombaladı. İsrail ordusunun Han Yunus’a yönelik yoğun bombardımanları ve bununla beraber aralıksız silah sesleri görüntülere yansıdı.

HABER YORUM

İsrail, Gazze şeridinde soykırıma devam ederken, doğrusu biz iç siyasete yönelerek Filistin’i unuttuk…
1 Ocak’ta Galata köprüsünde yapılan mitingi de sol kesim, “Hilafet bayrağı açıldı” cinsinden manipüle etti. Biz de “Filistin davası ikinci plana mı atıldı?” diye sormadan edemiyoruz.
Yapılan mitinglerin ve yürüyüşlerin, insanların gazını almak için yapıldığının idrakinde olmakla birlikte, bunların dahi manipüle edilmesi, Filistin davasından uzaklaşmamıza neden oluyor.
Oysa Müslümanların “Çevresi mübarek ve bereketli kılınan  Mescid-i Aksa” davasından uzaklaşması söz konusu olmamalıydı.
Peygamberimizin (sav) Miraç mucizesinin emaneti olan Kudüs, bugün Siyonist postalları altında eziliyorsa, Müslümanım diyen hiç kimsenin yatağında rahat uyumaması gerekiyordu.
7 Ekim’den bu yana 95 gün geçmesine rağmen İsrail katliamlarına devem ediyor. Müslüman’ım diyenlerin dahi Yılbaşı kutlamaları, zannediyorum akıl ve izanla bağdaşacak şeyler değildir.
Burada ki ikazımızı Müslümanlara yapmak ve şu ayeti kerimeyi hatırlatmak istiyoruz:
“Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse bilsin ki Allah öyle bir kavim getirecektir ki Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler. Müminlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı vakarlıdırlar. Allah yolunda cihad ederler ve hiç kimsenin kınamasından korkmazlar. İşte bu Allah’ın dilediğine verdiği bir lütfudur. Allah’ın lütfu geniştir; O, her şeyi bilir.” (Maide 54)
Peygamberimiz (sav)’in şu hadisi şerifi, bugün kulağımıza küpe olmayacaksa, Allah aşkına ne zaman olacak?

“Ellerinizle, dillerinizle ve mallarınızla cihad edin.” (Nesai Cihad 48)

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.