islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4208
EURO
34,6292
ALTIN
2.494,86
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

İsrailliler 3. salgın tecritine rağmen Netanyahu protestolarını yeniden başlattı

İsrailliler 3. salgın tecritine rağmen Netanyahu protestolarını yeniden başlattı
Mirat Haber Ajansı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya karşı gösteri yapan binlerce kişi, uzun süredir görev yapan lideri kendisine yöneltilen yolsuzluk suçlamaları ve koronavirüs krizini yanlış idare ettiği iddiasıyla istifa etmeye çağırdı. Pazar günü protestocular, Netanyahu’nun takma adıyla atıfta bulunarak “Git Bibi” ve “Bibi, halkımı bırak” yazılı pankartlar açtılar. Netanyahu’nun resmi, Kudüs meydanındaki protesto, İsrail üçüncü ulusal tecrit sırasında gerçekleşti. Ülke, dünya liderleri bir aşılama girişimiyle ilerlerken, yakın zamanda okulların kapatılmasına neden oldu. Netanyahu’nun yolsuzluk davası bu hafta yeniden başlayacaktı ancak daha sıkı kısıtlamalar nedeniyle süresiz olarak ertelendi.

Aşı konusunda organizasyon başarısı

71 yaşındaki lider, uzun süredir devam eden üç soruşturmayla bağlantılı olarak rüşvet, dolandırıcılık ve güven ihlali suçlamalarıyla yargılanıyor. Yapılan suçlamaları reddetti ve düşmanca medya, kolluk kuvvetleri ve adli yetkililer tarafından yapılan bir cadı avının kurbanı olduğunu iddia etti. İsrail vakalarda son zamanlarda bir artış gördü.

Ülke, iki aşı dozundan ilkini nüfusunun yaklaşık yüzde 20’sine vererek organizasyon konusunda bir başarı sağladı. Netanyahu geçen hafta sonuna doğru yaptığı açıklamada, İsrail’in Mart ayı sonuna kadar tüm yetişkin nüfusu aşılamaya yetecek kadar aşı ithal ettiğini belirtti. Netanyahu, İsrail’in iki yıldan kısa bir süre içinde ülke çapında dördüncü seçimini yapacağı o ay yeniden seçim kampanyasının merkezine aşı kampanyasını yerleştirdi. Üçüncü ulusal tecriti, sıkılaştırılmış kısıtlamalara bağlı kalarak salgının durdurulması için “son büyük çaba” olarak nitelendirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.