islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2553
EURO
34,6209
ALTIN
2.413,13
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

RAMAZAN VE RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

RAMAZAN VE RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
28 Ocak 2024 18:11
A+
A-

2024 yılına adım attığımız şu günlerde, vatandaşlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ramazan Bayramı tarihini elbette merakla bekliyor. Yapılan resmi açıklamaya göre, 2024 yılı Ramazan Ayı, mart ayına denk geliyor.

Ramazan ayının süresi ve hilalin görülmesiyle belirlenen bayram tarihi her yıl değişiklik gösteriyor. Bu yıl, Ramazan ayının 30 gün sürmesi ve hilalin görülmesiyle birlikte Ramazan Bayramı’nın 10 Nisan Çarşamba gününe denk geleceği, bayram arifesinin ise 9 Nisan Salı gününe rastlayacağı belirtildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan 2024 dini takvimine göre, Ramazan Ayı 11 Mart’ta başlayacak ve ilk günü mart ayına denk düşecek. Toplam 30 gün sürecek olan Ramazan ayının ardından ise Ramazan Bayramı kutlanacak. Bu önemli dini bayram, müslümanlar için bir aylık oruç ve ibadet döneminin ardından gelen sevinçli bir zaman olarak kabul ediliyor.

Ramazan Bayramı 2024 Tarihleri:

  • 9 Nisan Ramazan Bayramı Arifesi (9 Nisan 2024/Salı)
  • 10 Nisan Ramazan Bayramı 1.gün (10 Nisan 2024 Çarşamba
  • 11 Nisan Ramazan Bayramı 2.gün (11 Nisan 2024/Perşembe)
  • 12 Nisan Ramazan Bayramı 3.gün (12 Nisan 2024/Cuma)

Bayram, 2024 yılında 3 gün sürerken, resmi tatil günleri içerisinde kutlanacak.

RAMAZAN AYININ MANEVİ İKLİMİ

  • “Sayılı günlerde olmak üzere (oruç size farz kılındı). Sizden her kim hasta yahut yolcu olursa (tutamadığı günler kadar) diğer günlerde kaza eder. (İhtiyarlık veya şifa umudu kalmamış hastalık gibi devamlı mazereti olup da) oruç tutmaya güçleri yetmeyenlere bir fakir doyumu kadar fidye gerekir. Bununla beraber kim gönüllü olarak hayır yaparsa, bu kendisi için daha iyidir. Eğer bilirseniz (güçlüğüne rağmen) oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.”
    Bakara(2) 184
  • Ey iman edenler! oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.
    Bakara(2) 183
  • Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur’an’ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah’ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.
    Bakara(2) 185

MİRATYOUTUBE

MİRATHABER.COM