islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5601
EURO
34,8812
ALTIN
2.435,32
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

İSTANBUL AŞI DAYATMASINA KARŞI BÜYÜK UYANIŞ MİTİNGİ DÜZENLENDİ !!

İSTANBUL AŞI DAYATMASINA KARŞI BÜYÜK UYANIŞ MİTİNGİ DÜZENLENDİ !!

Geçtiğimiz hafta sonu (11 Eylül 2021) Aşı ve PCR testi dayatması yapılmasına ve Anayasal haklara müdahalelere karşı “Anayasayı Koruma İnisiyatifi” çağrısıyla İstanbul Maltepe de “Büyük Uyanış” mitingi düzenlendi.

Maltepe Etkinlik Alanı’ndaki mitinge aşı ve PCR testi dayatmasına karşı olan katılımcılar ve vatandaşlar bir araya geldiler.

Türkiye’nin 50 şehrinden otobüs kaldırıldığı belirtilen mitinge STK lar’ın, siyasi partilerin, meslek örgütleri, sanatçılar, yazarlar ve basın mensuplarıda katıldı.

Mitinge katılan vatandaşlar Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve aşı üretici ilaç firmaları aleyhine sloganlar arasında konuşması sık sık kesilen Abdurrahman Dilipak; katılımcılara teşekkür ederek “Burada küresel güçlere meydan okumak için varız. Adının Kovid olduğunu iddia ettiğiniz virüsün yarasadan konakçıya, oradan bulaş olarak insana nasıl geçtiğini, hikâye gibi bize anlatıp durdunuz. PCR tanı kitleriyle insanlarda PCR’ın görmediği virüs var mı yok mu, yazı tura atmaya başladınız.  Adına SARS-COV 2 dediğiniz virüsü peçete testiyle dünyaya yaydınız. Hatırlayın Çin’de sokakta giderken düşüp ölen insanları, medyada gösterilen o trajik ölümleri. Size ölümü gösterip hastalığa razı etmeye çalıştılar” diyen Dilipak, “Akraba, arkadaş ziyaretleri engellendi, tokalaşmayın, sarılmayın dediler. Siz yanınızdaki arkadaşınızın elini tutun inşallah. Şimdi biz birlikteyiz. Bu oyunu bozacağız” diye konuştu.

Katılımcıların ellerinde “Aşıya değil, dayatmaya ve faşizme karşıyız”, “Ya cesaret ya esaret” , “Küresel çete Türkiyeden elini çek”, “salgın değil biyolojik savaş. Yalana teslim olma” dövizleri taşıdıkları görüldü.

Aşı dayatmasına karşı mücadele eden isimlerden biri olan aktivist yazar Sema Maraşlı da; “Grip diye bir hastalık vardı. Ihlamurumuzu içiyoruz yatıyoruz dinleniyoruz iyileşiyoruz.Ama gidip de hastaneye yattığınız anda smokin fırtınası diye bir şey var BBC’nin de haberi vardı. En çok ölüm sebebiydi. Stokin fırtınası Allah’ın yarattığı bağışıklık sisteminin kendine saldırmasıdır. Bunun sebebi korku ve kaygı” dedi.

Mitinge konuşma yapan bir diğer isimde Türkiye İttifakı Genel Başkanı ve İktisat hareketi sözcüsü aynı zamanda Mirat haber yazarı olan Yunus Ekşi oldu.

“Pandeminin bir düzen olduğunu hepimiz biliyoruz!!” diyerek başladığı konuşmasında EKŞİ şunları söyledi;

“Bir siyasetçi en zor olan şey, üç saattir ayakta kalan size, bana göre asrın ashabı keyfleri olan insanlara hitap etme zorluğudur. Türkiye ittifakı genel başkanı ve iktisat hareketi sözcüsü olarak Buradaki bütün siyasi partilerimizin sizlere söyleyecek çok şeyleri var. Ama ben bir özet geçmek istiyorum,

Konuşmalarında Sayın Abdurrahman Dilipak sizin bura da olmanızda ki temel amacı gerçekleştirmeniz için birtakım maddeler sıraladı. Ama Türkiye’nin kaderini değiştirecek olan siyasettir. Bugün burada muhalefeti göremiyorsunuz. Bugün burada zaten iktidarı göremiyorsunuz. Bugün değişmesi gereken bir şey var. Sizler Türk siyasetini yeniden yapılandıracak, bu siyasi sürecin içerisinde de bu pandemi oyununu, siyasi arenadaki tiyatroları da düşürecek olan maya olan halkın en güzel kesimisiniz.

Şimdi bizim sizlerden talebimiz şudur… Bir kardeşimiz şunu ifade etti. Cesur olacaksınız… Cesaretli olacaksınız… Korkmayacaksınız… Bu devlet sizindir…  Bu polis sizindir… Bu pandemi sürecini yargılama ve sorgulama konusunda, görevinden azledilen o şerefli ve izzetli Savcı sizindir. Türk milleti adına karar veren mahkemelerde sizindir” diyen Ekşi sözlerine şöyle devam etti.

“Pandemi’nin bir düzen olduğunu hepimiz biliyoruz. Mesele siyaseti yeniden yapılandırmaktır. Milletin önüne konulmuş olunan ve Türk milletini paylaşmış zihniyet olan Cumhur ittifakı ve Millet ittifakı yeni bir ittifakla karşı karşıya kalacaktır. Buda bu millete yeni bir çıkış yolu gösterecektir. İçinizde kardeşlerini, anasını, babasını kaybeden birçok kardeşimiz var. Bu sorunu çözecek olan siyasettir. Bundan sonra sizin atacağınız adımlarla siyasi alanda Türkiye’de yeni bir yapılanmanın önünü açacaktır. Pandemiyi de bu ülkede bitirecek olan sizlersiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

Mitinge toplumun her kesiminden vatandaşların siyasi görüş ve yaşam tarzı fark etmeden katılım göstererek biraraya gelmeleri dikkat çekiciydi.

Miting alanına katılım sayısı üzerinden spekülasyonlar devam ediyor. Anacak mitin esnasındası alan üzerinde uçurulan dron görüntüleri ve alan hesaplamalarına göre aynı anda en az 50 binden fazla katılım sağlandığını belirten miting tertip heyeti Polis kayıtlarına göre ise 150 bine yakın kişinin giriş ve çıkış yaptığını açıkladılar.

MiratHaber.com

Yorumlar
  1. Gönül EKŞİOĞLU dedi ki:

    Maltepe yapılan bu mitingin amacına ulaşacağını temmenni ediyorum.Evet bir korkudur gidiyor Hepimiz çocukken aşı olduk tabii.Oradaki topluluk aşı karşıtı diye algılanma malıydı.T.C de bir anayasal hak var ise baskı ve dayatmaya gerek yok Bu kişi hak ve özgürlüklerine saldırıdır.Olmak isteyen olsun olmak istemeyene neden bu saldırı.Çok anlamsız buluyorum.Takdir ALLAH’dan Kimin ölüp kimin kalacağını ALLAH bilir