islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3942
EURO
34,7933
ALTIN
2.438,85
BIST
10.007,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
15°C
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

İSTANBUL’DA SEL FELAKETİ 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İSTANBUL’DA SEL FELAKETİ 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
6 Eylül 2023 09:59
A+
A-

İstanbul‘da etkili olan sağanak nedeniyle Başakşehir ve Küçükçekmece‘de sel sularına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, metrekareye yaklaşık 125 kilo gram yağış düştüğünü söyleyerek Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinin sağlık hizmeti vermeye devam ettiğini, ancak  sel sularına kapılan iki kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Gül, sosyal Medya hesabından yaptığı diğer paylaşımında ise “Su baskını dolayısıyla evleri kullanılmayacak durumda olanlarla su basma riski olan hemşehrilerimiz 112’yi aradıkları takdirde kamu tesislerinde misafir edilecektir.” paylaşımında da bulundu.

HABER YORUM

Öncelikle sel felaketi yaşayan İstanbullulara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, hayatını kaybeden iki vatandaşımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Deprem, sel gibi afetlerin bütün dünyada sıkça yaşanmaya başlaması, insanda dünyanın sonuna yaklaşıyoruz hissi uyandırıyor. El-hak bu düşünce doğrudur ve bu dünya gün gelecek kıyamet gününü de yaşayacaktır.

Müslüman, yaşadığı her olaya manevi bir gözle de bakmak durumundadır. Hele ki bu tür afetleri düşündüğümüzde, Kur’an- Kerim’de anlatılan ve günahları, uslanmaz tavırları sebebiyle helak edilen toplumları hatırlamak,  bir Müslüman için büyük bir erdemdir.

Yaşadığımız toplumda ki hataları ve Allah’ın (cc) haram fiillerini bu sayfalardan hatırlatmaya çalışıyor, çoğu zamanda dünyevileşmenin girdabına kapılmış Seküler-Laik zihniyetten tepki alıyoruz.

Ancak biz, üzerimize düşen irşat görevimizi yapmaya devam edeceğiz ve deprem ya da sel felaketi gibi durumların, işlediğimiz günahlar sebebiyle Allah’ın (CC) bizlere bir uyarısı olduğunu anlatmaya devam edeceğiz.

LGBT gibi bir hayasızlığın açıktan savunulmaya başlandığı, zina, içki, kumar gibi Allah’ın haram kıldığı fiillerin özgürlük kılıfı altında masum gösterilmeye çalışıldığı bir dönemde, deprem ve sel gibi insanların önüne geçemediği afetleri bir uyarı olarak görmek, İslami hassasiyeti olan insanların birinci görevidir diye düşünüyoruz.

Haydi, buyurun bu konuda yüce rabbimizin sözlerine kulak verelim:

“İnsanların elleriyle işledikleri yüzünden karada ve denizde fesat çıkar; Allah da belki dönerler diye yaptıklarının bir kısmını böylece kendilerine tattırır.”(Rûm, 30/41)

“Herbirini günahı sebebiyle yakaladık; kimine taşlar savuran rüzgârlar gönderdik, kimini bir çığlık yok etti, kimini yerin dibine geçirdik, kimini de suda boğduk. Onlara, Allah zulmetmiyordu, fakat onlar kendilerine yazık ediyorlardı.”(Ankebût, 29/40)

MİRATHABER.COM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.