islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5209
EURO
34,7451
ALTIN
2.493,83
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Kanada’dan Vatandaşlarına Ülkeyi Derhal Terk Edin Uyarısı

Kanada’dan Vatandaşlarına Ülkeyi Derhal Terk Edin Uyarısı

Kanada, Etiyopya’da bulunan vatandaşlarına oradaki çatışmaları hatırlatarak ülkeyi derhal terk edin uyarısında bulundu. Kanada yapmış olduğu bu uyarıda ”Ticari uçuşlar yakın gelecekte sınırlanabilir” denildiği biliniyor. Vatandaşlarına oradaki çatışmaları hatırlatarak ülkeyi terk etme çağrısında bulundu.

Şu an Etiyopya’da, Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) üyeleri ile ordu birlikleri arasında çatışmalar sürüyor.

Kanada hükümetinin internet sitelerinden yaptığı açıklamada, “Etiyopya’daysanız, güvenliğinizi sağlayarak ülkeyi derhal terk edin. Ticari uçuşlar yakın gelecekte sınırlanabilir. Addis Ababa dahil olmak üzere, konsolosluk yardımı sağlama ihtimalimiz sınırlıdır.” paylaşımında bulundu.

Dün Kanada Başbakanı Justin Trudeau’un, Afrika Birliği’nin (AfB) Afrika Boynuzu Elçisi Olusegun Obasanjo ile telefonda görüşmüştü.

Çok Sayıda Ülke Tarafından Çağrı Yapılmıştı

Trudeau yaptığı görüşmede “Kanada’nın çatışmaya barışçıl bir çözüm getirme çalışmalarını destekleme hususunda güçlü ve devam eden taahhüdünü” ifade ettiği biliniyor.

Bu çağrıya benzer bir şekilde bugüne kadar aralarında Fransa, Türkiye, ABD ve İngiltere’nin de olduğu çok sayıda ülke tarafından çağrı yapılmıştı.

Hükümet OHAL İlan Etmişti

Ülkedeki Tigray Halk Kurtuluş Cephesi (TPLF) ve müttefiki Oromo Kurtuluş Ordusu’nun (OLA) başkent Addis Ababa’ya kadar yaklaşmış olması, güvenlik endişelerini de arttırmaya devam etmişti.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, isyancılarla edilecek olan mücadele için kendisinin de cepheye gideceğini açıklamıştı.

Etiyopya hükümeti, 2 Kasım’da güneye ilerleyişini devam ettiren isyancı TPLF taarruzları sebebiyle ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan etmişti.

Çatışmalar 2.5 Milyon Kişiyi Yurdundan Etti

TPLF’nin, başkent Addis Ababa’ya yapabileceği olası taarruzlara karşı savunma birlikleri oluşturulmuştu.

Ülkenin kuzeyinde 1 yılı aşkın süredir devam eden karşılıklı çatışmalar, hemen hemen 2.5 milyon kişiyi yurdundan etti. Bölgede bulunan 5 milyondan fazla kişi ise hala acil yardıma ihtiyaç duyuyor.

Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçiliği, 22 Kasım’da, isyancı TPLF üyeleri ile ordu birlikleri arasındaki karşılıklı çatışmaların artması sebebiyle Türk vatandaşlarına ülkeyi terk etmeleri çağrısı yapmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.