islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4950
EURO
34,5933
ALTIN
2.480,51
BIST
9.567,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

KANAL DEĞİL KANALİZASYON OLMAK

KANAL DEĞİL KANALİZASYON OLMAK
27 Mart 2023 15:05
A+
A-

TV kanalları, yayınladığı gayri ahlaki dizi filmler ile öyle bir hale geldi ki, kanal değil kanalizasyon oldular…

Özellikle halkımızın değerleri ile oynama, manevi değerleri küçük ve hakir gören bir tutum ve davranış içinde olma, artık filmlerin ya da dizi filmlerin ana fikrini oluşturuyor.

Dizilerde yer alan, açık ve cinselliği çağrıştıran sahneler, insanların nefsini okşaması için yapılmıyorsa ne için yapılmaktadır acaba?

Özellikle Ramazan ayında, bir taraftan iftar ve sahur programları yayınlayan televizyon kanallarının güya bu programlar ile Müslümanlara İslami mesajlar verdiklerini ileri sürerken, diğer taraftan da İslami değerlere ters düşen ve saldıran diziler yayınlaması, büyük bir çifte standart olarak değerlendiriliyor.

HABER YORUM

Aslında burada çifte standart falan değil, düpedüz ilkesizlik ve reyting kaygısı var. Bir taraftan İslam’a ve Müslümanlara saldıran bu diziler, diğer taraftan da algı yönetimi yaparak, insanların kendi manevi değerlerine hor ve hakir bakmalarını sağlamayı hedefliyorlar.

Diğer bir anlatımla Müslüman mahallesinde salyangoz satıyorlar. Ve bunu o kadar profesyonel yapıyorlar ki, artık kimse yapılanları ne yadırgıyor ne de eleştiriyor. Narkozlanmış bir şekildeyiz ve artık dinimize ve değerlerimize söven bu sahneleri gördüğümüzde bile tepki vermiyoruz ve veremiyoruz.

Bütün bu haltları yiyenler ise, çok sıkıştıklarında Laiklik ilkesinin arkasına sığınmayı marifet sayıyor ve çağdaşlık adı altında bir kılıfa bürünmeyi de ihmal etmiyor.

Şunu açık bir şekilde ifade edelim ki, ne kadar uğraşırsanız uğraşın, “Allah’ın nurunu ağızlarınızla söndüremeyeceksiniz” (Saf 8)

Allah’ın  nizamına ve Müslümanlara kurmuş olduğunuz tuzakları yüce rabbimiz, boşa çıkaracak ve başınıza geçirecektir. (A’li İmran 54)

Kan kusturup, kızılcık şerbeti içtim” demeye zorladığınız bu Müslümanların üzeriniz de ahı var bunu da unutmayın!

 

 

ETİKETLER: Manşet