islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5227
EURO
34,8378
ALTIN
2.427,14
BIST
9.689,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

KANSER AŞISI GELİYOR! TÜM HASTALARDA UYGULANACAK! TÜRKİYE İÇİN İSE TARİH VERİLDİ

KANSER AŞISI GELİYOR! TÜM HASTALARDA UYGULANACAK! TÜRKİYE İÇİN İSE TARİH VERİLDİ
16 Aralık 2022 16:15
A+
A-

Kanser tedavisinde aşı dönemi başlıyor. Yıllar süren bilimsel araştırmaların ardından, koronavirüse karşı geliştirdiği artık doğrulanan mRNA içeren aşı, kanser tedavisinde umut ışığı sunuyor. materyali kullanarak kanser aşısı geliştirdiğini duyurdu. Bu çalışmada mRNA içeren kanser aşıları kullanılarak bir cilt kanseri türü olan 3. ve 4. derece melanom kullanılmıştır. Bu aşamaya 157 kişi katıldı. Birçok hastada aşı tümörü yok etti.

PROF. DR. DEMİRAY: “10 KAT DAHA İYİ”
ATV Haber’de yer alan habere göre; Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mutlu Demiray yaptığı açıklamada “Kişiye özel kanser tedavisi yaptığınızda sonuçlar yaklaşık 10 kat daha iyi. Bakın yüzde 10-20 değil, tam 10 kat. MRNA sürekli kanserli hücrenin yapısını bozup protein üretiyor ve bağışıklık sistemi onu yakalıyor. Bapışıklık sistemi direkt gidip tümöre saldırıyor. Herkese aynı kemoterapi dönemi bitti. Tedavi kişiye özeldir. Aşı da kişiye özeldir.” diye konuştu.

TÜM KANSER HASTALARINDA UYGULANACAK

MRNA ile kanser tedavisinda faz-3 çalışmalarına başlanırken, birkaç yıl içinde aşı, tüm kanser hastalarında uygulanacağı öğrenildi.

TÜRKİYE’DE NE ZAMAN UYGULANACAK?

“Faz-3 çalışmaları bittikten sonra önce Amerika’da kurulacaktır. Avrupa’yla eş zamanlı olarak belki Türkiye’de de kurulacaktır. Ülkemiz için 2026-2027’de bu işlere başlayacağımızı düşünüyorum”” diyen Prof. Dr. Demiray, diyabet hastalarını örnek göstererek “Diyabet hastası nasıl günde 3-4 kez kendisine aşı yapıyorsa bunun aynısını kanser hücresinde ve 3 ayda, 6 ayda bir yaptırdığınızı düşünün” diye konuştu.

UĞUR ŞAHİN-ÖZLEM TÜRECİ ÇİFTİ DE KANSER TEDAVİSİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Öte yandan Kovid-19’a karşı geliştirdikleri MRNA aşısı dünyada yaygın olarak kullanılan Uğur Şahin-Özlem Türeci çifti de başta bağırsak kanseri ve melanom olmak üzere, çeşitli kanser türlerini hedefleyen tedaviler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.