islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
ALTIN
2.505,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Karadağ Koronasız İlk Avrupa Ülkesi Olmak Üzere

Karadağ Koronasız İlk Avrupa Ülkesi Olmak Üzere
1 Haziran 2020 15:06
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Mart ayına kadar çok uzun süre hiç vaka görülmeyen küçük Balkan ülkesi Karadağ’da Mayıs ayı boyunca arka arkaya hiç yeni Korona vakası çıkmadı. Dünyadaki pek çok ülke için gerçekçi bir hedef olmaktan ziyade bir hayal olan bu durumun yaklaşık 600.000 nüfuslu Balkanların en küçük ülkesi tarafından başarılmasının yakın olduğunu savunuyorlar. Karadağ Başbakanı Duşko Markoviç 25 Mayıs itibariyle Adriyatik kıyısındaki dağlık ülkede 20 günden fazla bir süre boyunca hiçbir onaylı vakanın kaydedilmediğini duyurdu. Duyuru, bilinen en son koronavirüs bulaşmış hasta iyileştikten bir gün sonra geldi. Yeni bir vaka bildirilmezse Karadağ, Dünya Sağlık Örgütü DSÖ tarafından belirlenen yönergelere uygun olarak 2 Haziran’da kendisini Avrupa’da ilk Koronasız ülke olarak ilan etmeyi planlıyor.

Bununla birlikte, Slovenya da Mayıs ayının başında kendisini Koronasız ülke ilan etmiş ama bunun hemen ardından yeni vakalar gelmişti. Hükümet, Koronasızlık durumunun ülke için yaşamsal turizm endüstrisine bir destek vermesini umuyor. Karadağ, birçok Bosnalı, Arnavut, Kosovalı ve Sırp için ana tatil beldesi. Karadağ ağırlıkla Ortodoks Sırplar veya kendini Karadağlı olarak niteleyen Ortodokslardan oluşuyor. Ancak ülkenin beşte biri Boşnak ve Arnavut Müslüman. Eskiden çoğu Bosna-Hersek eyaletinin içinde olan Karadağ’ın 118.477 Müslümanı toplam nüfusun %20’sini oluşturmakta.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.