islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5766
EURO
34,7968
ALTIN
2.510,43
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Kaşıkçı nişanlısı Suudi veliaht prensin cezalandırılması gerektiğini söyledi

Kaşıkçı nişanlısı Suudi veliaht prensin cezalandırılması gerektiğini söyledi
Mirat Haber Ajansı

Katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı, ABD istihbarat raporunun krallığın fiili hükümdarının 2018’de gazetecinin öldürülmesinde kilit rol oynadığını tespit etmesi üzerine Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın cezalandırılmasını istiyor. Bin Salman yönetimindeki Suudi politikalarını eleştiren Washington Post gazetesi muhabiri, İstanbul’daki Suudi konsolosluğundaki suikast ekibi tarafından öldürüldü ve parçalandı. Hatice Cengiz Twitter’da yaptığı açıklamada, Veliaht’ın gecikmeden cezalandırılmasının şart olduğunun belirtti. Veliaht prens cezalandırılmazsa, bunun hepimizi sonsuza dek tehlikeye atacak ve insanlığımız üzerinde bir leke oluşturacak şekilde ana suçlunun cinayetten kurtulabileceğinin sinyalini vereceğini söyledi.

Cuma günkü ABD istihbarat raporu, halk arasında MBS olarak bilinen prensin Kaşıkçı’nın öldürülmesine yol açan operasyonu emrettiğini ve onayladığını ortaya çıkardı. Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimi uzun zamandır beklenen raporu ertelemişti. Raporda ayrıca, değerlendirmenin dayandığı faktörler arasında Kaşıkçı da dahil olmak üzere, yurtdışındaki muhalifleri susturmak için şiddet içeren önlemler için MBS’nin desteklediği belirtildi. Raporda, 2017’den bu yana, Veliaht Prens’in Krallık’ın güvenlik ve istihbarat örgütleri üzerinde mutlak kontrole sahip olduğu ve Suudi yetkililerin Veliaht Prens’in izni olmadan bu tür bir operasyonu gerçekleştirme olasılığının düşük olduğu belirtildi. Dört sayfalık raporda, Kaşıkçı cinayetine katılan veya bu cinayetin suç ortağı olan 21 kişi yer alıyor. Washington, ilgili kişilere yaptırım uyguladı, ancak Prens Muhammed’in kendisine değil. Veliaht prensin herhangi bir müdahalesini reddeden Suudi hükümeti, raporun bulgularını reddetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.