islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5195
EURO
34,7843
ALTIN
2.502,09
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Katar Emiri Doha’da ABD GK Başkanıyla Görüştü

Katar Emiri Doha’da ABD GK Başkanıyla Görüştü

Mirat Haber Ajansı

Katar emiri Şeyh Tamim bin Hamad el-Sani Pazar günü Doha’da ABD Genelkurmay Başkanı General Mark Milley ile görüşmelerde bulundu. Görüşmelerde Katar ve ABD arasında, özellikle savunma, askeri ve güvenlik alanlarında stratejik işbirliği üzerinde duruldu. İki taraf ayrıca bölgesel gelişmeler ve bölgenin güvenliğini ve istikrarını artırma çabalarını da ele aldı.

Katar, Doha’nın 30 km güneybatısındaki Udeid Hava Üssü’nde yaklaşık 13.000 ABD askerine ev sahipliği yapıyor. Üs, Ebu Nahla Havaalanı olarak da bilinmekte. Aynı zamanda Katar Hava Kuvvetleri, İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri ve diğer Körfez Savaşı Koalisyon personeli ve güçlerine de ev sahipliği yapıyor. Irak ve Suriye’deki DAEŞ terör gruplarına yönelik operasyonlarda merkezi komuta noktası olarak kullanılan Katar’daki üsler, Amerika’nın bölgedeki en büyük askeri yığınakların başında gelmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.