islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5885
EURO
34,8412
ALTIN
2.508,17
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Katar Krizinde Hedef Türkiye mi?

Katar Krizinde Hedef Türkiye mi?
12 Haziran 2017 13:22
A+
A-

“Ey Erdoğan! Katardan sana para gelmezse ne yapacaksın?“ tehdidi

Haçlı seferi için saldırgan ve Müslümanlara tehdit vari konuşan biri lazımdı. İlerlemiş yaşına rağmen kökleri itibari ile nazi duygularını yaşatan biri… Ama oyun, ona karşıymış gibi kurgulanmalıydı. Dünyayı öyle bir noktaya taşıyacak ki, artık Kennedy gibi bir son onun için hazırlanabilmeliydi. Ama önce orta doğu için haçlı seferini açık açık söylemiş bir ABD başkanı olmalıydı. Bu konuda oğul Bush ön hazırlığı yaptı. Trump için her şey hazır hale gelmeliydi. BOB projesini durduran Türkiye, bir darbe almalıydı. Ama darbeleri başarısız oldu. Türkiye’ye karşı dış güçlerin tutumu, açıklamaları hepimize malum. Son süreçte gelinen nokta Katar terbiye edilmeliydi. Hızla Trump körfeze gelir, 100 milyar $ silah satar. Kuklalar aldıkları talimatla Katar’a karşı cephe alır. Teröre destek veren bir ülke olarak Arapların dilinden söyletilmesiKatar’ı Türkiye’den uzaklaştırmak, daha sonra ABD yakınlaştırtmak içindi. Denendi ama olmadı.

Bu arada Bilderberg toplantısı New Yort’ta yapılmış, kararlar alınmıştır. Bölge ile ilgili olduğu için Kıbrıs görüşmeleri bu arada dış basında ciddi yer alacak şekilde gündeme tekrar gelir. Birleşmiş milletler genel sekreteri Antonio Guterres New Yort’ta Kıbrıs’ın liderleri ile görüşür. Uzun bir toplantı sonrası Kıbrıs Türk Tarafı Mustafa AKINCI “ Ön koşullar kalktı akıl ve mantık çizgisinde buluşuldu “ diye beyanat verdi. İsrail Kıbrıs Rum Kesiminde ortak askeri tatbikat yaptı. Düşmandan rehineleri kurtarma. Rehin ada düşman Türkiye… Ak denizde bulunan doğal gaz Kıbrıs sürecini belli ki zorluyor. Ak denizin egemenliği konusunda yeni haritalar çizilmesinde Kıbrıs kilit bir nokta. Şimdi İki ay öncesine gidiyoruz. ABD savunma Bakanlığı Pentagon’un eski yetkilisi Michael Rubin iki ay önce” Ey Erdoğan! Katar’dan sana para gelmezse ne yapacaksın, senin için yolun sonu geldi” diyor. Şimdi iki ay sonraya bakıyoruz. Trumpp, körfeze geliyor. 100 milyar silah satıyor. Kısa bir zaman sonra uydusu olan Arap ülkeleri Katar’a terör devleti muamelesi yapıyor. Türk basınında olay mezhep çatışması çıkabilir diye zemin hazırlanıyor. Bu arada sınırlarımızda Terör örgütü PYD’ye tırlar dolusu silahlanma açıktan açığa ABD tarafından yapılıyor. İngiltere’de terör saldırısı yapılıyor. İran’da parlamento da ve Humeyni’nin mezarına saldırı oluyor. Kıbrıs ve İngiltere; terör konusu, Kıbrıs’la ilgili zorlama konusu olacak bir ilişkinin kokuları geliyor. Türkiye Terör örgütü PYD karşı Suriye’deki düzenli ordu çalışmalarını yerinde ve hızlı biçimde yapıyor. Katardaki üssüne asker göndermeyi TBMM geçiriyor. Bu hareketlilik içerisinde Barzani referandumu gündeme getiriyor.

Dünyayı etkileyecek bu olaylar bir anda orta doğuda ardışık biçimde gerçekleşiyor. Körfezden başlayacak kuşatmayı yaracak Türk ordusunu, Katar halkı ve yönetimi olarak “Türk ordusu Hoş geldin” diye karşılıyor.Beklenmedik bir gelişme olarak Katar’a yapılacak bir saldırı karşısında, Katar yönetimi ve halkı Türkiye’ye bağlanabilecek kesin kararlılığı gösterebilir. Tarihi müktesebat buna müsait. Bu yeni durum bölgedeki bütün planları alt üst edecektir. Kukla Araplar, ya geri adım atacak ya kendi halkları tarafından devrilecekler. Zaten ambargoyu yumuşatma açıklamaları, ABD dolaylı ikinci hamlesidir. Hedef burada Türkiye idi. Çünkü Katar Türkiye’ye daha çok yaklaştı. Bölgede çıkartılacak savaşta perde olan kukla Arap yönetimleri, öyle yada böyle devrilince; ABD önünde perde tuttuğu kuklaları kaybedecek ve Türk ordusu ile karşı karşıya kalacaktır.ABD için en büyük tehlike Türk Ordusu ile karşı karşıya gelmektir. Amerika bölgedeki kukla yönetimlerinin varlıklarını kontrol etmesinden ötürü, artık devletler düzeyinde körfezde savaş çıkartmaya çalışacak. Çünkü bu İsrail’in geleceği için son derece önemli. İsrail’in eski savunma bakanı Moşe Yaalon “Sunni araplarla aynı gemideyiz6 gün savaşlarında bize karşı olan Araplar bizimle aynı gemideler” diyor. Türk ordusu; son Haçlı seferine çıkan ABD ile karşı karşıya kalacak. ABD paralı askerleri, Türk milletinin 80 milyon gönüllü askeri ile karşı karşıya gelince Türk Cumhuriyetlerindeki uğultu Türkiye’nin gücünü arttıracak. Yeni Türk devletlerinin birliğine de uzanacak bu durum Türk tarihi hinterlandını kuşatacak bir hal alacak. İslam dünyası halkları ayağa kalkacak; İşte o zaman dünyanın beşten büyük olduğu gösterilecektir. Şimdi Türkiye ile ilgili olarak bu gelişmeler ne ifade ediyor? Bu saldırı kuşatma, Katar sınırları baz alınarak tüm İran’ı kuşatacak şekilde olup, patlatılmak istenilen esas güç Türkiye’dir.

Türk milletinin varlığına kast edilmiş bir eylemi geçireli neredeyse bir yıl oldu. Milletin bekasına kast edildiğini Türk milleti gördü ve inisiyatifi eline aldı. Kendisi ile bütünleşen yönetim iradesi ile kararlı biçimde bölgedeki planları alt üst etti. Dünya siyasetini zorlayan siyasi çıkışlar, yerleşik dünya düzenini tedirgin etti. Artık karşılarında dünya tarihinde etkin yer almış, küllerinden yeniden doğan bir millet var. Onlarda Türkiye’ye rağmen bölgede sınırlarla oynanmanın zorluğunun farkında. Bunun için Türkiye’nin ekonomik olarak çökertilmesi lazım. İçeridekiözellikle yabancı bankalar, dışarıdan kendilerine verilecek vurucu talimatı bekliyorlar. Onlar bu hamleyi yapmadan; Hükumet Zeytinliklerle uğraşmak yerine derhal yeni banka yasaları ile ekonomiye hakim olan borca dayalı para sistemine operasyon yapmak zorundadır.

Bankaların yapacağı operasyonun açık izlerini görüyoruz. Ak parti içerisindeki ekonomiyi yöneten kadrolar bu tehlikenin artışını sağlayan ekonomik politikalar uyguluyor. Altını ısrarla çiziyoruz. Mevcut borca dayalı para sistemini güçlendiren politik kararlardan vaz geçilmelidir. Sistem adım adım zayıflatılarak söndürülmeli. Devlet acil bir yeni ekonomik modelle geçmek zorundadır. Yerine paralel olarak Taban ekonomisi kurulmalıdır.Ekonomiyi dışa bağımlı halden kurtarmak için, milletin devletin iktisadi istikbali için borca dayalı para sistemini kaldırmak zorundasınız. Terör örgütü PYD verilen silahlar görünen tehlikedir. Türkiye’ye karşı ABD en güçlü silahı borca dayalı para sistemidir.Mevcut kanunlar bankaların lehinedir. İnsanları iktisadi olarak bankalar çökerterek devletle bütünlüğünü koparmanın peşindedir. Bölgedeki savaş projeleri bu ekonomik kaosu tetikleyecektir. Hamleyi biz önce yapmalıyız. Yoksa adım adım uçuruma doğru gidiyoruz.Toplu bir savaşa giriyormuş gibi devlet millet buna hazır olmalıdır. Milletin ekonomik darlığı, devletle birlikte hareket etmesini son derece olumsuz etkiler.

Dikkat edin!

Sağlıklı bir iktisadi bağımsızlığa gitmek zorundayız. Bunu da ancak mevcut borca dayalı para sistemini lağvederek yapabiliriz. Ya bu para kredi sistemi ile çökeceğiz yada bu para kredi sistemini kaldıracağızMadem devlet yeniden yapılandı, o halde ekonomiye hakim borca dayalı para sistemi kaldırılarak, üretim ekonomisi olan Taban ekonomisine geçilmelidir. Elbette bunu iradesiz, korkak bir ekonomi kadrosu asla yapamaz.

Selam ve dua ile…

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.