islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Somali: Bayram Bombası 4 Kişiyi Öldürdü

Somali: Bayram Bombası 4 Kişiyi Öldürdü
27 Mayıs 2020 16:36
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Somali’nin Baidoa kenti dışındaki Bayram kutlamaları sırasında bomba patlamasında en az dört sivil öldü ve 15’ten fazla kişi yaralandı. Ölenlerin ikisi çocuk. Patlama, Pazar öğleden sonra, insanlar kasabanın kuzeyindeki ülke içinde yerinden olmuş kişiler kampının yakınında geleneksel danslar yaparken meydana geldi. Somali Cumartesi günü Bayram’a başladı ve ülkede Bayram üç gün sürüyor. Bir güvenlik yetkilisi, Bayram’ın Cumartesi günü olaysız başladığını ancak Pazar günü ikinci gün kutlamalara başlamadan önce bombanın yerleştirildiğine inandıklarını söyledi.

Başka bir olayda Pazar günü erken saatlerde, bir emniyet müdürü Mogadişu’daki aracını hedef alan bir patlamadan sağ çıktı. Emniyet müdürü General Ali Hersi Barre ve korumaları patlamadan sonra zarar görmeden kaçtılar. Ulusal polisin sağlık bölümünün başkan yardımcısı General Barre’nin 20 Mayıs’ta da benzer bir yol kenarı patlayıcısıyla aracına saldırı hedeflenmişti. Barre araçta değildi, ancak korumalarından biri öldürülmüş ve üç kişi daha yaralanmıştı. Pazar günü her iki saldırı için acil bir sorumluluk üstlenilmedi ancak güvenlik yetkilileri Şebab terör örgütünün patlamaların arkasında olduğundan şüphelenmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.