islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

KAYBETTİĞİMİZ GEÇMİŞİN FARKINDA MIYIZ?

KAYBETTİĞİMİZ GEÇMİŞİN FARKINDA MIYIZ?

Ülkemizde inançsız bir kesim Cumhuriyetin kuruluşundan buyana Osmanlı’ya azgın bir düşmanlık duygusuyla saldırmaktadır.

Bunun neden ve niçini bellidir. Korkuları Osmanlı kültür ve medeniyetinin yaşatılması, bunların yal yediği çanağın ortadan kalkacağı korkusudur.  Bakınız, 31 Mart Vakasını tezgâhlayıp Sultan Abdülhamit’i tahtından indirenler, yaptıkları bu ihanetin mükâfatını alabilmek için İngiltere’ye giderler. Ancak kabul görmezler. İngilizler, “Siz Halifeyi tahttan indirdiniz, ama Hilafeti kaldırmadınız. Osmanlı bir Hafız Osman Hattı Kuran ve bir Sancak ile bütün İslam Dünyasını ayağa kaldırıp kendisine bağlayabiliyor. Biz, bunun bitirilmesini istiyoruz” diye karşılık veriyorlar.

Bu siyasi cinayeti işlediğinin farkına varanlardan birisi olarak Rıza Tevfik Bölükbaşı, “Abdülhamit’in Ruhaniyetinden İstimdat”, şiirini yazar. Ne var ki, dilenen özür, bu Muhteşem Padişah’ı bir daha makamına getirmez. Hatta bu köleleştirilmiş zihniyetin artıkları bugün bile ona ‘Kızıl Sultan’ demekten geri durmamaktadırlar.

Anlatacağım olay bizzat dinlediğim bir konuşmadır: 1970’li yılların başlarıydı, çalıştığım gazetenin hemen bitişiğinde Ordu Pazarı vardı ve burasının Müdürü emekli bir Albaydı. Bir gün hatıralarından söz ederken şunları anlattı:

“Muhsin Bey, Amerika’da Deniz Ataşesi olarak görev yaptığı bir dönemde, bizim Genel Kurmay benden, Amerikan deniz sistemini inceleyip rapor etmemi istedi. Bu teklifi onlara ilettim. Kabullendiler, hazırlılarını yaptıktan sonra beni davet ettiler. Gittim, bir salonda Osmanlı Deniz Donanmasına ait müthiş bir program hazırlamışlar ve anlatıyorlar. Şaşkınlıkla ve hem gurur duyarak hem de hayıflanarak dinledim. Gurur duydum; geçmişimizin gücü bunlara ilham kaynağı olmuş, hayıflandım; biz böyle bir gücü nasıl kendi ellerimizle kaybettik! Sonuç itibariyle, Amerika, bizim terk ettiğimiz, tarihe gömmeye çalıştığımız Osmanlı’nın o muhteşem denizcilik sistemini, kendi projeleri haline getirmişlerdi.”

Bugün Amerikan üniversitelerinde, Osmanlı kürsülerinin kurulmasının altındaki niyet de, 7 asra yakın bir dönem dünyaya hükmeden bir İmparatorluğun başarısındaki sebepleri öğrenebilmek için olmalıdır. Çünkü gerçek ayrıntılarda gizlidir. Bir bütün olarak devlet yapısına bakmanız için, paçalar halinde incelemeniz gerekmektedir.

İçimizde düşmanına âşık hainlerin Kurtuluş Savaşı’nın yıldönümünde, Batılıların piyonu bir düşmana tek kelime etmeden Osmanlı yönetimini ihanetle suçlamasının, bizim nesilleri nasıl iğdiş ettiğimizin acınacak bir örneğidir.

MUHSİN İLYAS SUBAŞI

MİRATHABER.COM -YOUTUBE- 

YAZARIN DİĞER YAZILARINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ 

ETİKETLER: ÜSTMANŞET, yazarlar
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.