islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4390
EURO
34,7408
ALTIN
2.428,15
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

KEŞKE TAHARET BEZİ KULLANABİLSEK

KEŞKE TAHARET BEZİ KULLANABİLSEK
15 Temmuz 2023 10:00
A+
A-

Karar’dan Akif Beki kardeşimiz TÜRKİYE YÜZ YILINDA TAHARET BEZİNE DÖNECEKSEK başlıklı bir yazı kaleme aldı. Aşağıdaki satırlar bu makaleden:

Kurulanmak için halka, yıka-kullan tahâret bezi yeter. Neyinize yetmiyormuş! Hem israf haram. Temizlikten tasarruf gerek.

Nasıl yüksek bir vizyonla yönetildiğimiz; zamları savunanların, halka tahâret bezini layık görmesinden anlaşılıyor.

Tuvalet kâğıdını sosyetik, halka bu kadarını çok gören bir kafa…

Devletin gücü, itibardan tasarruf etmeyen yöneticilerin forsundan gelir sanıyorlar. Vatandaşlarının güç ve zenginliğinden değil.

Türkiye Yüzyılı’nda, büyük ve güçlü Türkiye’de tahâret bezi devrine döneceksek kalsın, istemez. Geriye doğru sıçramaktansa şahlanmadan durmak yeğdir.”

TAHARET BEZİ KULLANMAK FAKİRLİK MİDİR?

Akif kardeşin amacı farklı. İtirazımız da yok.

Keşke taharet bezine dönebilsek. Kadın erkek ve  hatta su ile tuvalet temizliği yapabilen çocuklar olarak  tuvalet bezi kullansaydık ne iyi olurdu.

Bizce göre konunun fakirlikle zenginlikler bir ilgisi yok. Medeniyetimizin göstergesi olan su ile taharetlenme ile alakası var.

TAHARET BEZİ  SAĞLIKLIDIR/SU KULLANIMINA SEBEPTİR

Taharet bezi sağlıklıdır. Su ile taharetlenmeye yöneltir. Orman ürünlerinde tasarruf olur. Bütçemize de bir katkıdır.

Mirat Haber’de üç beş kişiyiz, tuvalet kağıdı ve havlusu almaya yetiştiremiyoruz. Üstelik kullanılmış kağıt çöpleri ayrı bir dert. Tamam, kamu alanlarında, iş yerlerinde ve özel taharet bezi taşınamayacak yerlerde kağıt kullanalım da evlerimizde ve rahat olduğumuz iş yerlerinde niçin kullanmayalım.

Evet israf haram değil mi? Yerine göre tuvalet kağıdı ve havlusu kullanımı da bir israf değil mi?

Bu arada mecbur kalındığında tuvalet kağıdının, su yerine kullanılabileceğine de işaret edelim. Ama normal şartlarda su kullanma ve taharet bezi ile kurulanma  gereğini de hatırlatmış olalım.

 

Taharet bezi   Tuvalet kağıdı     Su

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.