islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

Kilise Saldırısında Yeni Detaylar Ortaya Çıkıyor

Kilise Saldırısında Yeni Detaylar Ortaya Çıkıyor
29 Ocak 2024 15:40
A+
A-

İstanbul’daki Kilise Saldırısında Şok Gelişmeler: “Kilise Saldırısında Yeni Detaylar”

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne yapılan silahlı saldırıda  yeni detaylar ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüpheli sayısı 51’e yükseldi. Ayrıca saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerden birinin silahının tutukluk yapması sonucu kaçtıkları belirlendi.  Saldırıda kullanılan aracın 1 yıl önce Polonya’dan getirildiği ve olay günü şüpheliler tarafından kullanıldığı, saldırı sırasında yaşanan silah tutukluk olayının şüphelilerin kaçmasına neden olduğu ortaya çıktı.

Saldırıda Gözaltı Sayısı Artıyor: 

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne yapılan silahlı saldırıda “kilise saldırısında yeni detaylar” ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüpheli sayısı 51’e yükseldi. Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin silahının tutukluk yapması sonucu kaçtıkları ifade edildi.

Operasyon ve Şüphelilerin Uyrukları:

Kilise saldırısında yeni detaylar” kapsamında, saldırıyla bağlantılı kişilere yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınanlar arasında Tacikistan, Rusya ve Türkiye vatandaşları bulunuyor. 23 şüpheli sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi, 28 kişinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Saldırıda Kullanılan Araç ve Şüphelilerin Kaçışı: 

“Kilise saldırısında yeni detaylar” arasında, saldırıda kullanılan aracın geçmişi de dikkat çekiyor. 1 yıl önce aracın Polonya’dan Türkiye’ye getirildiği ve olay günü şüpheliler tarafından kullanıldığı belirlendi. Saldırı sırasında A.K.’nin silahının tutukluk yapması sonucu şüphelilerin panikle kaçtığı ortaya çıktı.

HABER YORUM

Ayin sırasında Santa Maria Kilisesi’ne yapılan silahlı saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımızın yakınlarına da başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

Bu üzücü olay, Fatih Camii’nde Galip Usta hocaya yapılan saldırıdan ayrı düşünülmemelidir. Bu iki olay aslında bizlere 12 Eylül öncesi olayları hatırlatıverdi. Sabah sağcıyı vuran tabanca, akşam bir başkasının elinde solcuyu vuruyordu.

Tam da Gazze savaşının olduğu bir dönemde, gerçekleşen  Kilise baskını, Müslümanların aleyhine kullanılacak güzel bir argümandı. Ama olmadı.

İslam dini sanılanın aksine savaşçı bir din değil, insanlığın barışını önceleyen bir dindir. Ve Anadolu toprakları, yüzlerce yıl dinlerin özgürce yaşandığı bir ortam olmuş, kimse dini inanışı sebebiyle horlanıp hakir görülmemiştir. Bu özgürlüğü ve hoşgörüyü, tarihin hiçbir döneminde ve hiçbir milletinde görmeniz mümkün değildir. Bu,  biz Müslümanlara özgü bir güzelliktir. Günümüzde gerek camilere gerekse kiliselere yapılan bu saldırılar, tarihin gerçeklerini değiştiremeyecektir.

MİRATYOTUBE

MİRATHABER.COM

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.