islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5176
EURO
34,7610
ALTIN
2.403,60
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Kim Milyoner Olmak İster’de “Filistin” Sorusu Gündeme Damga Vurdu!

Kim Milyoner Olmak İster’de “Filistin” Sorusu Gündeme Damga Vurdu!
12 Şubat 2024 12:12
A+
A-

Kim Milyoner Olmak İster’de “Filistin” Sorusu Damga Vurdu!

Kenan İmirzalıoğlu’nun Sunduğu “Kim Milyoner Olmak İster? Yarışmasında Filistin Toprakları Üzerine Tarihi Gerçekler Açığa Çıktı.

Kenan İmirzalıoğlu‘nun sunduğu, dünyanın çok seyredilen ve kazandıran bilgi-kültür yarışması “Kim Milyoner Olmak İster? yeni bölümü ile yine milyonları ekranları başına kilitledi. Yeni bölümde yarışan üniversite öğrencisine, “İsrail’in kurulduğu 1948’e kadar Filistinli Müslümanların Yahudilere sattıkları arazi tüm Filistin topraklarının yüzde kaçı kadardır?”. Diye sorulan soru geceye damga vurdu. Kenan İmirzalıoğlu, zulme karşı dik duruş sergileyerek “Maalesef bu bizde de bazen çok tartışılıyor. “Filistinliler topraklarını sattı” deniliyor. Gerçek şu ki Filistinli Müslümanların 1948’de sattığı toprakların sadece yüz ölçüm olarak yüzde 1’i satıldı”. İfadelerini kullandı. İmirzalıoğlu devamında İsrail’e tepki göstererek, “Dünya bir an evvel barışa gider, vahşilik canilik ortadan kalkar. Göz göre göre 21.yüzyılda insanlara resmen çocuklara kadınlara zulmediliyor.” ifadelerini Kullandı.

Kenan İmirzalıoğlu’ndan Güçlü Mesaj: Filistin Toprakları ve Tarihi Gerçekler

Kenan İmirzalıoğlu, “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında bir üniversite öğrencisinin karşılaştığı zorlu soru üzerine Filistin toprakları hakkındaki tarihi gerçekleri gündeme getirdi. Sunucu, Filistinli Müslümanların 1948’e kadar sattığı toprakların, toplam yüz ölçümünün sadece yüzde 1’i olduğunu vurguladı. Bunun yanı sıra geniş çaplı bir bilgilendirme yaptı.

İmirzalıoğlu’nun ifadeleri, izleyiciler arasında geniş yankı buldu. Bu açıklama, pek çok kişinin Filistin ve İsrail arasındaki toprak meselesine dair algısını derinden etkiledi. Yarışma, sadece eğlence değil, aynı zamanda önemli tarihi ve sosyal meseleleri gündeme taşıyan bir platform olarak ön plana çıktı.

Filistin Toprakları ve Tarihsel Perspektif

Yarışmacı Simay Doğrusoy, 300 bin TL değerindeki soru ile karşı karşıya kaldığında, Filistin topraklarının tarihi bir perspektiften ele alınması gerektiğini gösterdi. Soru, İsrail’in kuruluşu öncesinde Filistinli Müslümanların Yahudilere sattığı toprakların yüzdesine odaklandı. Ardından doğru cevabın yüzde 1 olduğu açıklandı.

Bu bölüm, Filistin topraklarının tarihsel süreç içinde nasıl değişim gösterdiğine dair derinlemesine bir bakış sundu. İzleyicilerin konu hakkında daha fazla bilgi edinmesine ve tarihsel olayların bugünkü duruma nasıl etki ettiğini anlamalarına yardımcı oldu.

Dik Duruş ve Barış Çağrısı: İmirzalıoğlu’nun İsrail Eleştirisi

Kenan İmirzalıoğlu, yarışma sırasında sadece tarihi gerçekleri dile getirmekle kalmayıp, aynı zamanda İsrail’in Filistinlilere yönelik tutumunu eleştiren güçlü bir mesaj verdi. Sunucu, dünyanın barışa ihtiyacı olduğunu ve 21. yüzyılda devam eden zulmün son bulması gerektiğini belirtti.

İmirzalıoğlu’nun bu tutumu, sosyal medyada ve kamuoyunda geniş destek buldu. Sunucunun, bilgi yarışması platformunu kullanarak, sosyal ve politik bir mesaj vermesi, onun toplumsal sorunlara duyarlı bir figür olarak imajını pekiştirdi.

MİRATHABER.COM -YOUTUBE-