islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5615
EURO
34,9979
ALTIN
2.435,97
BIST
9.778,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

KÖTÜ HABER GELDİ! ARTIK FAZLA MESAİ ÜCRETİ ÖDENMEYECEK

KÖTÜ HABER GELDİ! ARTIK FAZLA MESAİ ÜCRETİ ÖDENMEYECEK
19 Kasım 2022 10:22
A+
A-

Yargıtay emsal niteliğinde bir karar verdi. Bu kararda, kömür ısıtması olmayan binada kapıcıya fazla mesai ücreti ödenmemesine karar verildi.

Yargıtay, mülk sakinlerinin bakım, koruma, temizlik, güvenlik, kaloriferlerin ısıtılması, küçük tamirat ve alışverişlerinden sorumlu olan hamallara kötü haberi getirdi. Binada çalışan hamal işten atıldı ve iş mahkemesinde yaşamını yitirdi. Mahkeme; Fazla mesai talep eden davacı, kapıcının çalışmasını haklı bulmuştur. Davalı konut şirketinin kararı temyiz etmesi üzerine Yargıtay 9. Hukuk Dairesi araya girdi.

”GÜNLÜK ÇALIŞMA SÜRESİNE…”

Kapıcı hizmetinin belirli süreli bir iş olduğunun hatırlatıldığı kararda, “Kapıcı  görevleri fiilen kesintisiz devam etmez, zaman zaman yerine getirilmesi gerekir ve hamalın hizmet verme imkanı olduğu da unutulmamalıdır. çalışma saatleri arasındaki boş zamanı dilediği gibi kullanır. Bu süreler günlük çalışma süresi olarak kabul edilebilecek süreler değildir. Bu bakımdan kapıcıların fazla mesai ihtiyaçları araştırılırken ve araştırılırken esas olarak daire sayılarının tespit edilmesi gerekmektedir. kapıcının ikametgahı, nerede çalıştığı, her gün ne tür işler yaptığı ve bu işleri yapmak için ne kadar zaman aldığı ve buna göre fazla mesai yapıp yapmadığı ve ayrıca belediye başkanının ifadeleri. onların tespitlerine göre burada kömürsüz binada çalışan ve hizmet dışında başka işler yaptığını ispatlayamayan kapıcıya fazla mesai ücretinden söz edilemez.Sabah akşam kararın iptaline karar verildi.”

ETİKETLER: Manşet
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.