islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Kuzey Kore’nin ‘Canavar’ Füzesi Vitrinde

Kuzey Kore’nin ‘Canavar’ Füzesi Vitrinde

Mirat Haber Ajansı

Kuzey Kore, iki yıldan sonra ilk kez ülkenin uzun menzilli silahlarını sergilediği eşi benzer görülmemiş bir askeri geçit töreninde daha önce sergilemediği kıtalararası balistik füzelerini de tanıttı. Analistler, 11 akslı bir nakliye aracında gösterilen füzenin, faaliyete geçmesi halinde dünyanın en büyük karayolunda giden mobil kıtalararası balistik füzesi (ICBM) olacağını bildirdiler. Ayrıca Kuzey Kore tarafından şimdiye kadar test edilen en uzun menzilli füze olan ve denizaltından fırlatılan yeni balistik füze (SLBM) Hwasong-15 de sergilendi.

İktidardaki Kore İşçi Partisi’nin kuruluşunun 75. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen geçit töreninin öncesinde, Güney Kore ve ABD’deki yetkililer, Kim Jong Un’un bu etkinliği daha önce söz verildiği gibi bu yıl yeni bir “stratejik silah” ortaya çıkarmak için kullanabileceğini belirtmişlerdi. Geçit töreninde, Kim’in 2018’de ABD Başkanı Donald Trump da dahil olmak üzere uluslararası liderlerle görüşmeye başlamasından bu yana ilk kez Kuzey Kore’nin balistik füzeler yer aldı. Bu vesileyle Kim, Amerika Birleşik Devletleri’nden veya şu anda durmuş nükleer silahlardan arındırma görüşmelerinden doğrudan bahsetmese de ekonomik ilerleme vaatlerini yerine getirmesini engellediği için uluslararası yaptırımları, tayfunları ve koronavirüsü suçladı. Kim bunları anlatırken göz yaşları akıttı ve halktan onlara layık bir yönetimi tam kuramadığı için özür diledi. Kuzey Kore’nin herşeye rağmen kendi nükleer silahlarını ve füzelerini geliştirmedeki başarısı pek çok Müslüman nüfuslu ülke tarafından bir örnek olarak görülmekte.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.