islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,2611
EURO
35,0145
ALTIN
2.445,61
BIST
9.814,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C

Libya Bingazi’de Halkın Hafter’e Tepkisi Şiddetleniyor

Libya Bingazi’de Halkın Hafter’e Tepkisi Şiddetleniyor

Mirat Haber Ajansı

Libyalılar Cuma günü, darbeci general Halife Hafter’in karargahı olan Bingazi’de sokaklara çıkarak kötüleşen yaşam koşullarını protesto etmeye devam etti. Göstericiler elektrik kesintilerini, yolsuzluğu, yüksek yaşam maliyetini, ödenmemiş ücretleri ve su kesintilerini protesto etmek için ikinci gün meydanlara çıktı. Yerel basın ve görgü tanıkları, göstericilerin lastik yaktığını ve yolları kapattığını bildirdi. Trablus’tan sonra en büyük ikinci şehir olan ve Hafter güçlerinin merkezi olan Bingazi’de gösteriler sırasında Hafter’in resimleri yakıldı. Protestocular “ölsek bile onurumuzu istiyoruz” ve “petrol tesislerini açalım” sloganları atıyor.

Afrika’nın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkesi olan Libya, tüm şehirlerinde günde 20 saate varan elektrik kesintileri yaşıyor. Hafter, Ocak ayından bu yana doğu bölgelerindeki petrol kuyu ve tesislerini kapalı tutuyor. Hafter’in milislerinin petrol üretimini ve ihracatını durdurmasıyla Libya petrol gelirlerinden mahrum kaldı. Petrol, Libya’nın ekonomisinin %90’ından fazlasını oluşturuyor ve yılın başından bu yana ülkeyi yaklaşık 10 milyar dolarlık zarara uğradı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.