islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5191
EURO
34,7905
ALTIN
2.420,90
BIST
9.716,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Bahreyn İsrail’i Tanıyıp Diplomatik İlişkilere Başlıyor

Bahreyn İsrail’i Tanıyıp Diplomatik İlişkilere Başlıyor

Mirat Haber Ajansı

İsrail ve Bahreyn Cuma günü tam diplomatik ilişkiler kurmayı kabul ettiler. Bu ay içinde İsrail ile Arap komşuları arasında böyle ikinci bir anlaşma oldu. İlk olarak geçen ay Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile bağları normalleştirmişti. ABD Başkanı Donald Trump tarafından Twitter’da yayınlanan ABD-Bahreyn-İsrail ortak açıklamasına göre, son anlaşma İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Bahreyn Kralı Hamed bin-İsa el-Halife arasındaki telefon görüşmesi sırasında kesinleşti. Açıklamada, anlaşmayı bölgede barışı daha da artıracağını söylediği “tarihi bir atılım” olarak selamladı. Mısır, Ürdün, Emirlikler’den sonra Bahreyn İsrail’i resmen tanıyan dördüncü Müslüman Arap ülkesi oldu.

Görüşmede Trump, Bahreyn’i Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında Beyaz Saray’da 15 Eylül’de yapılacak olan normalleşme anlaşmasının imza törenine katılmaya çağırdı. Açıklamaya göre Bahreyn daveti kabul etti. Ancak görünüşe göre Bahreynliler Krallarının kararını desteklemiyorlar. Cuma günü Bahreyn’de Twitter’da en çok konuşulan konu, İsrail ile Bahreyn arasındaki ilişkileri normalleştirmek için yapılan bir anlaşmanın açıklanmasından kısa bir süre sonra “normalleşmeye karşı Bahreynliler” oldu. Anlaşma Filistinli gruplar tarafından da kınandı. Bahreyn’in İsrail ile bağlarını yeniden kurma isteğini açıklamasından kısa bir süre sonra Filistin Cuma günü Manama büyükelçisini geri çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.