islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

Lodos Geri Dönüyor! İstanbul’a Fırtına Uyarısı!

Lodos Geri Dönüyor! İstanbul’a Fırtına Uyarısı!
2 Aralık 2021 11:35
A+
A-

Pazartesi günü Türkiye’yi etkisi altına alan lodos tekrar geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre birçok ile fırtına uyarısında bulunuldu. Can kayıpları ve yaralanmalara sebep olan lodos bir kez daha Marmara’yı vuracak. Peki İstanbul’da lodos olacak mı?.

İSTANBUL KABUSA DÖNDÜ

Özellikle Marmara ve Ege sahillerini vuran kuvvetli lodos hayatı felç etti. Çatılar uçtu, tekneler battı, ağaçlar, devrildi. İstanbul’da hızı 130 kilometreye çıkan lodos 4 can aldı, 3’ü ağır 38 vatandaş yaraladı.

Küçükçekmece’de inşaatta çalışan işçiler, kuvvetli lodos sebebiyle zor anlar yaşadı. İşçilerin inşaatta çalıştığı sırada üst katlardaki iskele uçtu, tuğlalar rüzgarda savruldu. Kağıthane’de bir binanın çatısı karşı kaldırımda yürüyen anne ile oğlunun üzerine düştü..

Beylikdüzü’nde pencereden giren parçalar kanepede yatan kişinin üzerine düştü. Sultangazi’de cam patladı, stant uçtu, bebek arabalı kadın zor anlar yaşadı..

LODOS GERİ DÖNÜYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre:

Ülkemizin doğu kesimleri ile zamanla batı kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Hakkari ve Van çevrelerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı, Artvin ve Rize çevrelerinin yağmurlu, yükseklerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı; öğle saatlerinden sonra Ege’nin kıyı kesimleri ile Çanakkale’nin güney çevrelerinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor..

Rüzgarın batı ve kuzey kesimlerde batı ve güneybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege’de güneybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor..

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın batı ve kuzey kesimlerde batı ve güneybatı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, öğle saatlerinden itibaren Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege’de güneybatıdan kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.