islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3266
EURO
35,0730
ALTIN
2.302,01
BIST
9.039,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
20°C
İstanbul
20°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Maç için kahvehaneye değil camideki merkeze gidiyorlar

Maç için kahvehaneye değil camideki merkeze gidiyorlar
30 Kasım 2017 11:23
A+
A-

Mersin’de bir cami bünyesinde kurulan gençlik merkezinde, gençler hem camide namazlarını kılıyor hem de taraftarı oldukları takımın maçlarını izleme şansı buluyor.

Mersin’in merkez Mezitli ilçesindeki Mustafa Şahin Camisi’nin imamı Abdülkadir Koçar, gençleri camiye çekmek için müftülük ve Türkiye Diyanet Vakfının da desteğini alarak bir gençlik merkezi kurmak için harekete geçti.

Caminin ön kısmındaki boş alanı değerlendirip burada bir merkez oluşturan Koçar, içerisinde langırt, tenis masası, oturma alanları, mutfağı ve kitaplığı bulunan bir merkez oluşturdu.

Süper Lig maçlarını izlemek isteyenlerin de kahvehanelere gittiğini gözlemleyen Koçar, maç yayınlarına da abone oldu ve gençleri destekledikleri takımların maçlarını bu merkezde izlemesi için davet etti.

İlk günden itibaren merkeze gelenlerin sayısı sürekli arttı. Merkezde eğlenceli zaman geçiren gençler, hem istedikleri maçları izliyor hem aktivitelere katılıyor hem de dini bilgiler alıyor.

“Gençlerin sevdiği şeyleri araştırdık”
Koçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her gittiği yerde gençlerin kötü alışkanlıklardan korunmasına yönelik hizmetler yaptığını söyledi. Gençlerin ilgi alanına girecek faaliyetlerde bulunmayı tercih ettiğini aktaran Koçar, şöyle konuştu:

“Gençleri buraya nasıl çekeriz, manevi ortamı nasıl teneffüs ettirebiliriz, diye düşündük. Gençlerin sevdiği şeyleri araştırdık ve maç izlemeyi sevdikleri fikrinde birleştik. Maç izlemek için de kahvehanelere gittiklerini öğrendik. Bunun üzerine merkezde maç yayınları için de abone olduk. Masa tenisi, langırt ve spor aletleri aldık. Bunlarla ilk adımı attık. Bununla yetinmeyeceğiz şimdi bir de WhatsApp grubu oluşturduk. Oradan haberleşeceğiz. Yeri geldiği zaman gençlerimizle biz halı saha maçlarına gideceğiz.”

Koçar, gençlerin hem maç izlediğini hem de namaz vakitlerinde üst kata çıkıp namaz kıldığını anlattı. Merkeze gelen gençlere manevi rehberlik de yaptıklarını aktaran Koçar, ayrıca üniversite sınavlarına hazırlık, yüzme, tekvando, badminton ve okçuluk kursları da düzenlediklerini sözlerine ekledi.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.