islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5212
EURO
34,9672
ALTIN
2.435,78
BIST
9.776,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Malaya Kaplanı İçin Umut Tükenmedi

Malaya Kaplanı İçin Umut Tükenmedi

Mirat Haber Ajansı

Malezya’ya özgü Malaya yarımadası kaplanının nesli tükenmek üzere. Bu ayın başlarında, 77. Ulusal Topraklar Konseyi toplantısında Başbakan Muhyiddin Yassin, bugün vahşi doğada sadece 130 ila 140 Malaya kaplanının kaldığını söyledi. 1950’lerde tahminen 3.000 Malaya kaplanı bir zamanlar Malezya ormanlarında dolaşıyordu. Ancak bilimsel olarak Panthera tigris jacksoni olarak bilinen türler, artık Uluslararası Doğayı Koruma Birliği Kırmızı Listesinde “Kritik Tehlike Altında” olarak sınıflandırılıyor. Şu anda durum iyi görünmese de, Dünya Vahşi Yaşam Fonu WWF Malezya şubesi, son zamanlarda dört Malaya kaplanı görülmesiyle durumda iyileşme işaretleri olduğunu ortaya koydu. Videoda, WWF Malezya’nın Tiger Conservation ekibi, tahminen bir anne ve üç yavrusunu bir ay içinde iki kez kamera önünde görüntüledi. Bu, bölgedeki kaplan popülasyonu için umut verici bir işaret olsa da, türlerin tropikal yağmur ormanlarında hayatta kalması ve büyümesi için daha çok şey yapılması gerekiyor.

Kaçak avcılar, yıllardır yasadışı vahşi yaşam ticaretini sağlamak için vahşi yaşamı hedefledikleri için kaplan nüfusunun azalmasından sorumlu olacaklar. Hayvanı tuzağa düşürmek için tuzaklar kuruyorlar ve bu da çoğu zaman yavaş, acı verici bir ölüme yol açar. Kuzey bölgedeki Malaya kaplanları, yine kaçak avlanma nedeniyle av eksikliği nedeniyle genellikle yetersiz besleniyor. Bu bölgedeki kaplanlar genellikle Sambar geyiklerini avlamakla birlikte, havlayan geyik, yaban domuzu gibi diğer avların peşine de düşüyorlar. Bölgedeki faunayı tehdit eden kaçak avlanma çetelerine karşı savaşmak için aktivistler geçtiğimiz birkaç yıl içinde Belum-Temengor orman kompleksindeki yerli topluluklardan beş üyeden oluşan 15 kaçak avlanmayı önleme devriye ekibi kurdu. Bu kaçak avlanmayı önleme gönüllü ekipleri, tuzakları tespit etmek ve sökmek için ayda en az yarısında 100 kilometre kareyi kaplayan ormanlarda devriye geziyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.