islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Malezya, Pfizer anlaşmasının ardından AstraZeneca ile anlaşma imzaladı

Malezya, Pfizer anlaşmasının ardından AstraZeneca ile anlaşma imzaladı
Mirat Haber Ajansı

Malezya Pazartesi günü, İngiliz-İsveç çokuluslu ilaç şirketi AstraZeneca ‘dan COVID-19 aşısını satın almak için bir anlaşma imzaladı. Malezya Sağlık Bakanı Adham Baba Cumartesi günü basına hitaben yaptığı konuşmada, ülkenin AstraZeneca ile aşı satın almak için anlaşmaya vardığını söyledi. Malezya geçtiğimiz ay, Pfizer ile 6,4 milyon vatandaşını aşılamak için yeterli doz satın almak üzere bir anlaşmaya vardığını da duyurdu. Malezya, bu aşının toplam 12,8 milyon dozunu satın almayı kabul ederek Güneydoğu Asya’da ABD’li ilaç üreticisi ile anlaşma yapan ilk ülke oldu. Pfizer anlaşması kapsamında Malezya, 2021’in ilk çeyreğinde 1 milyon doz ve sonraki çeyreklerde 1.7 milyon, 5.8 milyon ve 4.3 milyon doz alacak. Bakan, aşıların önümüzdeki yıl Şubat ayında ülkeye getirilmesinin planlandığını ve Malezyalıların %20’sini aşılamaya yeterli olacağını söyledi.

Geçen hafta, Başbakan Muhyiddin Yassin, hükümetin nüfusun %70’ini aşılamak için daha fazla COVID-19 aşısı almayı planladığını duyurdu. Güneydoğu Asya ülkesi, şimdiye kadar 400’ün üzerinde ölümle birlikte yaklaşık 100.000 COVID-19 vakası bildirdi. Güneydoğu Asya ülkesinde Eylül ayından bu yana vakalarda artış görüldü. Yaklaşık 92.000 COVID-19 vakası ve 433 COVID-19 ölümü kaydetti. Malezya ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen küresel COVAX tesisi aracılığıyla nüfusun %10’unu aşılamak için yeterli aşı almayı bekliyor. Sağlık bakanı, önemli olanın aşılarına hızlı erişim sağlanabileceği ve bunun güvenli, etkili ve kaliteli olması gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.