islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “İslam Düşmanlığına Karşı Dayanışma” Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “İslam Düşmanlığına Karşı Dayanışma” Mesajı
28 Aralık 2021 13:13
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her sene dünyanın dört bir yanından on binlerce Müslümanın bir araya geldiği ve bu yıl 20’incisi düzenlenen MAS-ICNA Kongresine görüntülü mesaj yolladı. Erdoğan, salgınla birlikte artan İslam düşmanlığı, yabancı karşıtlığı, kültürel ırkçılık gibi akımlar karşısında dayanışmanın daha da güçlendirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Müslümanların dirliğe kavuşması ancak kendi aralarında bir ve beraber olmaları ile mümkündür.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her sene dünyanın dört bir yanından on binlerce Müslümanı bir araya getiren ve bu sene 20’incisi gerçekleştirilen MAS-ICNA Kongresi’ne görüntülü mesaj yolladı.

Erdoğan mesajında, şu ifadeleri kullandı:

“Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de bizlere her zorlukla beraber muhakkak bir kolaylığın olduğunu müjdelemektedir. Manevi önderlerimizden Hazreti Mevlana da ‘ümitsizliğin ardından nice ümitler var, karanlığın ardından nice güneşler var’ diyerek Rabbimizin bu müjdesini adeta tefsir etmiştir. Bizler, gerek siyasi gerek günlük hayatımızda, gerekse ülkemiz, milletimiz ve ümmet için verdiğimiz mücadelede bu ilahi müjdeye şahitlik ettik. Sıkıntılarla, meşakkatlerle karşılaşsak da her defasında zorluğun ardından gelen bir rahatlığa mazhar olduk.”
Kovid-19 salgını sonrasında da kolaylık ve rahatlığın olacağını anlatan Erdoğan, “Bunun için umutsuzluğa kapılmadan, tedbire sarılıp takdire ram olarak mücadelemizi kararlılıklar sürdürmemiz gerekiyor.” Diye konuştu.

Salgın nedeniyle işini kaybeden insanlara yardım edilmesi önerisi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplumun refahı için sarf edilen çabaları da artırmak gerektiğine de işaret etti.

İSLAM DÜŞMANLIĞINA KARŞI İŞ BİRLİĞİ

Erdoğan, “Salgınla beraber yükselen İslam düşmanlığı, yabancı karşıtlığı, kültürel ırkçılık gibi akımlara karşı dayanışmamızı daha da güçlendirmeliyiz. Müslümanların dirliğe kavuşması ancak kendi aralarında bir ve beraber olmaları ile mümkündür. Cihanşumül kardeşliğimizin etnik ve kültürel farklılıklarımız sebebiyle zedelenmesine izin veremeyiz. Hangi kökene, ten rengine, kavme, kültüre, mezhebe, meşrebe mensup olursa olsun, tüm Müslümanlar kardeştir.” dedi.

İslam’da tefrikaya, kavmiyetçiliğe, fitneye ve teröre yer olmadığının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:

“Varlığımıza yönelik artan tehditler karşısında kendi kabuğuna çekilmek yerine kuşatıcı ve kucaklayıcı bir anlayışla özgüven sahibi Müslümanlar olarak toplumda hak ettiğimiz yeri almaya çalışmalıyız. Bunları başardığımızda Rabbimizin bizlerin önünde rahmet kapılarını sonuna kadar açacağına inanıyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.