islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

Mali’de Etnik Saldırılarda Çok Sayıda Kişi Hayatını Kaybetti

Mali’de Etnik Saldırılarda Çok Sayıda Kişi Hayatını Kaybetti
30 Mayıs 2020 12:18
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

Doğu Afrika’da Büyük Sahra kıyısında yer alan tarihi Müslüman ülke Mali’de yetkililer Perşembe günü yapılan açıklamada, silahlı ve motosikletli adamların 24 saatten az bir sürede en az 27 sivili öldürdüğünü söyledi. Saldırılar, Mali’nin merkezinde etnik Dogon tarım köylerinde üç farklı yerde meydana geldi. Merkezi Mali, son yıllarda Fulani hayvan sürüsü güdücü topluluklar ve Dogon çiftçi toplulukları arasında uzun süredir devam eden şikayetler nedeniyle etnik misilleme cinayetleri yaşamakta.

Yerel yetkililer, Salı gecesi ile Çarşamba akşamı arasındaki üç saldırının, Fulani’yi rakip Dogon’a karşı savunduğunu iddia eden kişiler tarafından gerçekleştirildiğine inandıklarını söylediler. Bankass ve Koro’nun komşu bölgelerindeki köylere yapılan saldırılar 20 sivil daha öldürdü. Yerel yetkililer, bunların çoğunun vurulduğunu veya öldürüldüğünü söyledi. Mali ordusu, Mali’nin merkezindeki sivillerin korunamaması nedeniyle insan hakları grupları ve yerliler tarafından eleştirildi. Mali’nin yarı kurak ve çöl bölgeleri, El Kaide ve DAEŞ ile bağlantılı silahlı gruplar tarafından da üs olarak kullanılıyor. Siyasi şiddeti izleyen sivil toplum örgütleri, 2020 yılının ilk üç ayında Mali’de yaklaşık 300 sivil ölüm kaydettiklerini söylüyorlar. Bir önceki üç aya göre bu yüzde 90’lık bir cinayet artışı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.