islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5277
EURO
34,9465
ALTIN
2.440,09
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Meksika’da yeni balina türü keşfedildi

Meksika’da yeni balina türü keşfedildi
Mirat Haber Ajansı

Meksika’nın batı kıyılarında çalışan bilim adamları, daha önce bilinmeyen bir balina türü bulduklarını söylüyorlar. Üç gagalı balina, geçen yıl Kasım ayında Deniz Çobanlarını Koruma Derneği ile çalışan ekip tarafından görüldü. ABD sınırından 300 mil uzakta, San Benito Adaları yakınlarında yüzüyorlardı. Ekip, bölgede daha önce kaydedilen, tanımlanamayan akustik sinyali ne tür balinaların verdiğini bulmaya çalışmıştı. Sea Shepherd’ın bilimsel departmanıyla çalışan gagalı balina uzmanları, üç balinanın fotoğraflarıyla videolarını çekmeyi başardı, ayrıca su altı mikrofonu kullanarak akustik sinyalleri kaydetti.

Araştırmacılar Gustavo Cárdenas Hinojosa, Jay Barlow ve Elizabeth Henderson, buldukları hayvanların yeni bir balina türü olduğundan oldukça eminler. Doğru olup olmadıklarını onaylamak için genetik örnekleme kullanılacak. Balinaları tespit eden proje üzerinde çalışan bilim adamları, keşif için son derece heyecanlandıklarını söylüyor. Çoğu insanın bugün gerçekten imkânsız olduğunu söyleyeceği şeyi başarmış olabileceklerini umuyorlar. Bu da, Dünya’da var olan, bilim tarafından bilinmeyen büyük bir memeli türü bulmak. Her balina türü su altında benzersiz bir akustik sinyal yayar ve bu ses daha önce hiç kaydedilmemiş. Ekibe göre, balinaların fiziksel özelliklerinin ilk analizi bunun yeni bir tür olduğunu gösteriyor. Sea Shepherd Kampanyaları Direktörü Peter Hammarstedt, yeni bir gagalı balina türünün keşfedilmesinin, okyanuslarda keşfedilecek daha pek çok gizem olduğunu kanıtladığını söyledi.

Diğer Bilim haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/bilim/

Diğer Dünya haberlerini aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.mirathaber.com/kategori/dunya/

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.