islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3433
EURO
35,1097
ALTIN
2.308,93
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

MODA PUTUNA TEŞHİRCİLİKLE DE TAPAR OLDUK

MODA PUTUNA TEŞHİRCİLİKLE DE TAPAR OLDUK
5 Ağustos 2022 10:20
A+
A-

Müslüman olmak ruhumuz, mallarımız ve bedenimiz üzerinde Rabbimizin egemenliğini kabul etmektir. Bir diğer anlatımla  İslam’ın  iman ve yaşam ölçülerinin yüceliğini tartışmasız kabul etmektir. Bu kabul olmadıkça yaşamı İslamîleştirmek ve ebedî mutluluğu sağlamak mümkün değildir.

Adalet, doğru sözlülük ve doğrularla beraber olma gibi bazı İslami emirler yanısıra faiz, malların batıl yollarla kazanılması ve  alkollü içki yasaklarının “Ey İman edenler!” şeklindeki hitaplardan  sonra gelmesi imanın öncelenmesi gereğini göstermektedir. (Sırasıyla bak. Nisa 135; Ahzab 70 ; Tevbe 119; Bakara 278; Nisa 29;Maide 90)

Gözlerin şehvetli bakışlardan korunması, üreme organları ve yakın çevresinin cinsel haramlar ve teşhircilikten muhafaza edilmesi şeklindeki emirlerin mümin erkek  ve kadınlara verilmesi de uygulamanın ancak iman temeli üzerinde yapılabileceğine işaret etmektedir. (Bak. Nûr 30,31)

Peygamberimizin, arkadaşına utanmadan söz eden kişiye ”Haya/Utanma iman dandır,” buyurması da aynı gerçeğe dikkatlerimizi çekmektedir. (Buhari, İman, 16)

İman Yoksa Aşağılık Doğaldır

İslami iman esaslarına inanç yoksa aşağılıkların sonu gelmez. Üstün ve izlenebilir olduğuna inanılan insanların ve kurumların  oluşturdukları modaya  uyuşta tüm pislikler ve  piçlikler doğal görülür.

Böylesi batıl  görüş, Peygamberimizin ifadesine göre  insanlarının giremeyecekleri bir keler deliğine  girme ve insanların geçiş yolu üzerinde yapılacak zinayı  taklit etmek şeklinde de dipsizleşebilecektir. (Feyzül-Kadîr hn. 7224)

Gördüklerimiz Teşhir Piçliğidir

İslami çizgide terbiye edemediğimiz gençlerimizde ve özellikle de kızlarımız ve kadınlarımızda gördüğümüz erotik organları  açığa vurup  ilgi çekme ve haz duyma anlamına teşhircilik sınır tanımazlığa doğru gidiyor. Artık mini etek aşıldı. Göbekler dışarda. Kısacık şortlar ve iç giysilerden arınma başladı. Ön ve arka organların belirginleştirilerek teşhiri  moda olma yolunda. Gençlerde yollarda sevişme de görülüyor. Açıktan zina da yakındır.

Kıskançlık  da Yok

Utanma gibi kıskançlık da yok oluyor.

Peygamberimizin bir hadislerine göre meşru sınırları içinde kıskançlık imandan kaynaklanan bir erdemdir. İmanlar hiç oluşmadığı veya yok olurcasına zaafa uğradığı/uğratıldığı için eşini ve kızlarını kıskananlar da azalıyor. Kızları ve eşlerinin tek kelimeyle teşhircilik olan açılıp saçılmalarıyla iftihar eden erkek müsveddeleri de türemeye başladı.

Kendisinin de açık olduğunu ama bir sınır olması/konulması gerektiğini ifade eden Canan Sapancı’nın söylemiyle kıskanmaz olan erkek görünümlülere domuz eti yedirilerek mi bu hala gelindi?

Kol Kırılır da Ne Zamana Kadar Yen İçinde Kalır

Bu güne kadar gereğince hakka çağırmamakla kendimize de yöneticilerimize de yazık ettik ama yalnızca siyasilerin değil hepimizin sorumlu olduğu hakikati de ortada.

Kendimizi kandırmayalım, Allah’ı  ve yasalarını gereğince  tanıyıp tanıtmayan eğitim sistemi, Diyanet’in ilgisizliği, sınırları çizili ilahiyatların amaçsızlığı ve diğerleri AB çizgisinde  yürütülen devlet politikaları gereği.

Kişisel planda yapılacak gayretlerle sonuç alınabilir gibi değil ama  gücümüz ölçüsünde gayret göstermekle de yükümlüyüz . Benim gibilerin torunlarında çürüme çoktan başladı.

Moda Putu Hayvanlaştırıyor

Milyonlarca canlı türü içinde giyinme ihtiyacı ve giyinme kültürü yalnızca Adem oğluna verilmiştir. (Araf 26) Hayvanlarla aramızda ki bir fark da emredildiğimiz ölçüler içinde  iradeli olarak giyinmedir. Çıplaklık hayvanlık çizgisine  kayıştır.

Giysi Ölçülerimiz

Bu durumda hiç değilse yapabileceğimizi yaparak kadın giysisindeki  ölçülerimizi hatırlatalım:

a.) Eller, yüz ve ayak bilekleri altı dışında bütün vücudu örtücü,
b.) Vücudun tabii rengini ve organların biçimini göstermeyecek şekilde sık dokulu ve geniş,
c.) Dıştan bakıldığında erkek giysisi olduğu izlenimi vermeyecek derecede kadın cinsiyeti ile uyumlu,
d.) Helâl kılınan maddelerden yapılı, (Mesela, yırtıcı hayvan derilerinden mamul olmamalıdır.)
e.) Renkler yumağı olmaktan beri, sade ve sadeliği içinde güzel ve temiz,
f.) İslâm’a göre bâtıl olan din ve ideoloji mensuplarının nişanı olan giysi modellerine aykırı.
g.) Helâl kazançla alınan, farklı ve üstün olma amacından korunarak giyilen…

Biz Müslümanlar için ölçülerimize uygun giyinme anlaşılacağı üzere îman, ibâdet, ahlâk, sağlık ve estetik konusudur. Şartlarını da Rabbimiz ve Peygamberimiz belirlemiştir.

Müslüman erkekler ve kadınlar olarak kendimize özgü ve özgün kılık ve kıyafete bürünemedikçe çöküşü durduramayacağımız ve  kültürel bağımsızlığımızı kazanamayacağımız da bilmeliyiz.

Sözü bir âyetle bağlayalım:

“Ev merkezli toplumsal hayatı önceleyin. İslâm öncesi câhiliyet dönemi kadınlarının Teberrüc yaptığı gibi Teberrüc (tahrik edici şuh tavırlarla çapkınca yürüme) yapmayın. Namaz kılın, zekât verin. Allah’ın ve Peygamberlerinin (diğer) buyruklarına da itâat edin…” ( Ahzab 33)

ALİ RIZA DEMİRCAN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.