islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,3693
EURO
35,0908
ALTIN
2.324,13
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C

Müslüman Amerikan Milletvekili: Hindistan’da Hain Oyun Var

Müslüman Amerikan Milletvekili:  Hindistan’da Hain Oyun Var
30 Aralık 2019 17:34
A+
A-

Mirat Haber Ajansı

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Müslüman üç milletvekilinden biri olan André Carson, Hindistan’ın Vatandaşlık Değişikliği Yasası’nın azınlık Müslümanları ikinci sınıf vatandaşlığa indirgemeye yönelik bilinçli olarak yapılan bir girişim olduğunu ifade etti.

Hindistan’ı çevreleyen Pakistan, Bangladeş ve Afganistan gibi ülkelerden gayrimüslim göçmenlere Hint vatandaşlığı sağlamaya çalışan, bu hakları Müslümanlara tanımayan, mevcut Müslüman vatandaşlarının bile anayasal haklarını tehdit eden tartışmalı Vatandaşlık Değişikliği Yasası Hindistan Parlamentosu olan Rajya Sabha tarafından Kabul edilmiş, yine aşırı Hindu kesimlerin kontrolünde olan üst kamara Lok Sabha da bunu onaylamıştı.

New York Times gazetesinde yayınlanan habere göre ABD Kongresinde Temsilcilr Meclisi Üyesi olan Carson, “bu hamle, Hindistan’daki Müslümanları ikinci sınıf vatandaşlara dönüştürmenin yeni bir çabasıdır” Ifadesini kullandı. Jammu-Keşmir’in özel statüsü konusunda da Hindistan Başbakanı Modi’nin Jammu-Keşmir’in eşit statüsünde tek taraflı değişiklik yapması üzerinde Keşmir’in geleceği konusunda ciddi endişelerini dile getirmiş olduğunu da hatırlattı.

Demokrat Parti üyesi olan André D. Carson, Indiana eyaleti 7. seçim bölgesinden 2008’de yapılan ara seçimle göreve gelmiştir ve halen göreve devam etmektedir. İlk siyahi kadın milletvekillerinden Julia Carson’un torunu olan ve sonar Müslümanlığı seçen parlamenter, 2006’da Minnesota’da seçilen yine siyahi Müslüman olan Keith Ellison’ın ardından ABD Kongresi’ne seçilen ikinci Müslümandır.

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.