islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Neyzen Ali Muharrem Dere kıssahânlığa son veriyor

Neyzen Ali Muharrem Dere kıssahânlığa son veriyor

Yıllarca cebinde sadece yol ve simit parası ile Anadolu’yu karış karış gezerek, 26 yıldır Türk-İslâm sanatlarından olan “Kıssahânlık” ata mesleğini tek başına yaşatan “Son Kıssahân”, 1.400. gösterisiyle Kıssahânlığa veda ediyor.

Bağlama, cümbüş, saz, ney, bendir, dizüstü bilgisayar ve kostümünden oluşan 20 kilodan fazla bir yük ile sırtında yaya olarak yüzlerce köy, kasaba ve mahallede kıssalarla atalarımızın hikâyelerini ve Kuran’dan kıssalar anlattığını söyleyen “Son Kıssahân” neyzen Muharrem Dere, 1.400. gösterişine yaklaştığını, devletin ilgisizliğinden dolayı maddeten zor durumda olduğunu ve manen yorulduğunu ifade etti.

Muharrem Dere, sözlerine şöyle tamamladı: “Bin eser yazdım. Ama biraz burukum, çünkü çırak bulamadım beş yıldan beri. Devletten zerre kadar destek görmedim. Mensup olduğum inanan ve muhafazakâr camiadan da destek görmedim. Sırtımda ağır yük taşımaktan dolayı bel fıtığım oldum, yüksek tansiyonum var. Cezaevlerinde 2-3 saatlik ücretsiz programlar yaptım. Cezaevlerine gelen profesörlere veya şarkıcılara yüksek miktarlarda para verilirken bana bir şey verilmedi. Dünya umurumda değil ama hayat zor, geçinme mecburiyetim var. Başka gelir kaynaklarım varken bu iş için para istemedim ama bizi şimdi sokağa çıkamayacak hâle getirenler, bunu marifet saymasınlar. Onları Allah’a havale ediyorum.”

Gelişen Olaylara İslami Bakışın Adresi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.