islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,4620
EURO
34,6892
ALTIN
2.434,88
BIST
9.909,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Nijer Silah Tüccarları Tarafından Dolandırıldı

Nijer Silah Tüccarları Tarafından Dolandırıldı

Mirat Haber Ajansı

Sızdırılan bir resmi belgede, dünyanın en yoksul ülkelerinden biri olan Nijer’de 100 milyon dolardan fazla kamu kaynağının, sahte uluslararası silah anlaşmalarında boşa harcandığını iddia ediyor. Savunma harcamalarını inceleyen bir kamusal denetim raporu, 2019’da sona eren sekiz yıllık bir süre zarfında yanlış satınalmalar nedeniyle en az 137 milyon doların kaybedildiğini ortaya koydu. Nijer’in silahlı kuvvetlerini denetleyen bağımsız bir kuruluş olan Inspection Générale des Armées tarafından hazırlanan raporda, Rusya, Ukrayna, Çin ve diğer ülkelerdeki uluslararası firmalardan temin edilen ekipmanların çoğunun aşırı pahalı olduğunu, teslim edilmediğini veya herhangi bir gerçek rekabetçi ihale sürecinde girilmediğini ortaya koyuyor. Bazı durumlarda, görünüşe göre düzenlemelere uymak için belgelerin sahte olduğunu ve sahte şirketlerin kurulduğunu iddia ediyor.

Nijer’deki savcılar, bu yılın sonlarında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve yasama seçimlerinden önce sert bir siyasi mücadelenin parçası haline gelen bulguları araştırıyor. Muhalefet siyasetçileri, skandalın savunma bakanı ve iktidar partisinin olası adayı Muhammed Bazoum’u zayıflatacağını umuyorlar. Skandal, hükümetin kayıp fonları geri kazanmaya, sorumlu herhangi bir “kamu ajanını” cezalandırmaya ve geniş çaplı reformlar getirmeye söz vermesine rağmen Nijer’de bir dizi protesto ve greve neden oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.