islami haberdini haberortadoğu haberleriislam coğrafyası
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Omicron Varyantının Yeni Belirtileri Gün Yüzüne Çıktı

Omicron Varyantının Yeni Belirtileri Gün Yüzüne Çıktı
16 Aralık 2021 13:05
A+
A-

İlk olarak 25 Kasım’da Güney Afrika’da tespit edilen Kovid-19’un Omicron varyantı ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam etmekte. Koronavirüsün yeni varyantı ile birlikte daha hızlı yayıldığı ancak hafif seyrettiği açıklanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz günlerde 5’i İzmir 1’i İstanbul’da olmak üzere 6 kişide görüldüğünü açıklandı. Omicron varyantının koronavirüs belirtilerinden farklı iki belirtisinin olduğu da ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamasında Türkiye’de 6 kişide görüldüğünü ifade edilen Omicron varyantı ile ilgili son dakika detaylar gelmeye devam ediyor. Yeni varyantın daha hızlı yayıldığı ancak hastalığın hafif seyrettiği bilgisi netlik kazanırken 2 farklı semptoma dikkat çekti.

Şaşıtıcı Detay

Hong Kong’da yapılan bir araştırmada Omicron varyantının diğer varyantlardan 70 kat hızlı bulaştığı ortaya çıkarken varyantın akciğerlerde 10 kat daha yavaş ilerlediği ortaya çıktı.

Omicron varyantının broş ve akciğer dokusundaki ilerlemesini inceleyen bilim insanları bu nedenle hastalığın hafif seyrettiğini ifade etti.

İki Yeni Belirti

İngiltere’de yapılan bir araştırmada ise Omicron varyantının belirtilerinin farklarına dikkat çekti. Koronavirüsün ana belirtileri arasında öksürük, yüksek ateş tat ve koku kaybı olduğu ifade ediliyordu.

Ancak uzmanlar Omicron varyantı ile birlikte en çok görülen belirtiler arasında bel ağrısı ve boğazda kaşıntı olduğu açıkladı.

Bu iki semptomun soğuk algınlığı ile karıştırılabileceğini ifade eden uzmanlar, bu şikayetleri yaşayanları test yaptırması konusunda uyarıyor.

Omicron varyantında en yaygın semptomun boğazda kaşıntı olduğuna dikkat çeken uzmanlar bunu burun tıkanıklığı, kuru öksürük ve bel ağrısının takip ettiğini ifade etti.

Bunun dışında Omicron’un bir belirtisinin de gece terlemesi olduğu ifade edildi.

Omicron varyantı yeni belirtileri

  • Boğazda kaşıntı
  • Hafif kas ağrıları
  • Yorgunluk
  • Kuru öksürük
  • Gece terlemeleri…
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.